Oulun läänin taidetoimikunta etsii seitsemää nuorta ammattilaista kulttuurin hyvinvointipalvelujen tuottamistehtäviin

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt alueellisille taidetoimikunnille lisämäärärahan käytettäväksi nuorten taiteilijoiden ja kulttuuri- ja sosiaalialan ammattilaisten työllistämiseen kulttuurin hyvinvointipalvelujen tuotteistamiseen. Oulun läänin taidetoimikunta toteuttaa lisämäärärahalla kulttuurin hyvinvointipalvelujen kehittämishanke Arttelin.

Oulun läänin taidetoimikunnan koordinoima Artteli -hanke työllistää seitsemän nuorta taide-, kulttuuri- tai sosiaalialan ammattilaista monipuolisiin kulttuurin hyvinvointipalvelujen tuottamis- ja kehittämistehtäviin puolen vuoden työsuhteisiin ajalle 1.10.2010–31.3.2011. Työnantajina toimivat erilaiset kulttuuri- ja sosiaalialan organisaatiot. Vaatimuksena kaikkiin tehtäviin on korkeintaan 30-vuoden ikä ja kulttuuri-, taide- tai sosiaalialan tutkinto.

Lisätietoja kaikista tehtävistä antaa Artteli -hankkeen selvityshenkilö Marjo Pääkkö (puh. 040 760 7889, paakko.marjo@gmail.com).
Tehtäviin kohdistetut vapaamuotoiset hakemukset ansioluetteloineen lähetetään 31.8.2010 mennessä sähköisesti osoitteeseen paakko.marjo@gmail.com tai postitse osoitteeseen Oulun läänin taidetoimikunta, Veteraanikatu 9 A, 90130 Oulu. Merkitse kuoreen, mitä tehtävää haet. Hakiessasi useampaa työpaikkaa, lähetä jokaiseen tehtävään erillinen hakemus.

Työnantajat ja tehtävänkuvat ovat:

1) Sosiaali- ja terveysturvan keskusliitto
Kulttuurin tuottamis- ja asiantuntijatehtävät sosiaali- ja terveysjärjestöjen ja Oulun kaupungin yhteisen ESKO -hankekokonaisuuden verkostossa.
Kulttuuriosaajan / -tuottajan tehtävänä on tuoda asiantuntemuksensa ESKO:ssa toimivan verkoston käyttöön toimimalla mm. konsulttina ja kouluttajana kulttuuriin liittyvissä kysymyksissä hyvinvoinnin edistämisessä.
Lisätietoja hankkeesta: http://www.kumppanuuskeskus.fi/esko

2) Hyvän mielen talo, Oulu
Kulttuurialan ammattilainen monipuolisiin järjestötyötehtäviin mielenterveysyhdistykseen.
Lisätietoja työllistäjästä: http://www.hyvanmielentalo.fi/

3) Kulttuuripesula, Oulu
Tanssitaiteen ammattilainen soveltavien tanssipalveluiden kehittämiseen
Lisätietoja työllistäjästä: www.kulttuuripesula.fi

4) Maaseudun Sivistysliitto, Pohjois-Suomen aluekeskus
Kulttuurin tuottamis- ja suunnittelutehtävät maaseudun kehittämiseen liittyvissä hankkeissa. Kokemus monikulttuurisuustyöstä on eduksi.
Lisätietoja työllistäjästä:Maaseudun Sivistysliitto, Pohjois-Suomen aluekeskus

5) Nuorten Ystävät, Muhos
Taideohjaaja
Hyvät kädentaidot omistava taiteen ammattilainen tuottamaan kulttuuritoimintaa kehitysvammaisille lapsille ja nuorille toimintakeskus Villavakkaan ja marraskuussa avattavaan ryhmäkoti Kotirantaan. Kuva-, tekstiili- tai säveltaiteen tutkinto ja kokemus tai koulutus sosiaali- ja terveysalalta on eduksi. Hakijalta toivotaan hyviä valmiuksia kehitysvammaisten lasten ja nuorten kohtaamiseen. Työnkuvaan kuuluu mm. ryhmien vetämistä ja tuotteiden suunnittelua.
Lisätietoja työllistäjästä: www.nuorten-yst.fi

6) Oulun kaupungin asukastupaverkosto
Kulttuurintuottaja.
Oulun kaupungissa toimiva asukastupaverkosto hakee kulttuurintuottajaa. Kulttuurintuottajan tehtävänä on kehittää alueellista kulttuuritoimintaa yhteisötaiteen ja asukkaista nousevien ideoiden pohjalta. Tuottaja tekee yhteistyötä mm. asukkaiden, yhdistysten ja järjestöjen kanssa.
Työn viitekehyksenä tulee olemaan sukupolvien välinen vuorovaikutus. Yhteisötaiteella tavoitellaan asukkaiden hyvinvointia ja terveyden edistämistä. Osatavoitteena on tuotteistaa toimintaa kulttuurin hyvinvointipalveluiksi.
Eduksi kulttuurituottajalle katsotaan tuntemus Oulun seudun kulttuuritoiminnoista ja Oulun kaupungin yhteisötoiminnasta.
Lisätietoa asukastupatoiminnasta: www.oulunkaupunki.fi/yhteisotoiminta/

7) Oulun Palvelusäätiö
Tanssi- tai säveltaiteen ammattilainen tuottamaan taidetoimintaa ikäihmisille palvelukoteihin ja -keskuksiin
Lisätietoja työllistäjästä: www.oulunpalvelusaatio.fi