Artteli-hankkeen työntekijät valittu

Oulun läänin taidetoimikunnan koordinoiman kulttuurin hyvinvointipalvelujen kehittämishanke Arttelin työntekijät on valittu. Hanke työllistää seitsemän nuorta taide- ja kulttuurialan ammattilaista kehittämään ja tuottamaan kulttuurin hyvinvointipalveluja puolen vuoden ajaksi.

Hankkeessa mukana olevat työnantajatahot ovat Hyvän mielen talo, Sosiaali- ja terveysturvan keskusliitto / Esko-hankekokonaisuuden verkosto, Kulttuuripesula, Maaseudun Sivistysliitto – Pohjois-Suomen aluekeskus, Nuorten Ystävät, Oulun kaupungin asukastupaverkosto sekä Oulun Palvelusäätiö.

Hakemuksia hankkeen seitsemään työpaikkaan saapui hakuaikaan mennessä 106 kpl, ja hakijoita oli yhteensä 61. Osa hakijoista haki useampaa tehtävää.

Työllistettävät nuoret ovat Henna Hanhineva, Kaisa Kinnunen, Mika Kiviniemi, Elina Kopsa, Mia Korhonen, Jaakko Padatsu ja Marjo Pääkkö.

Nuorten työllistämisjaksot alkavat lokakuun alussa ja jatkuvat ensi vuoden maaliskuun loppuun saakka. Hankkeen kokemuksista ja tuloksista koostetaan nuorten työllistämisjaksojen päätteeksi loppuraportti.

Artteli -hanke toteutetaan Opetus- ja kulttuuriministeriön alueellisille taidetoimikunnille myöntämällä lisämäärärahalla, joka on kohdistettu nuorten taiteilijoiden ja kulttuuri- ja sosiaalialan ammattilaisten työllistämiseen kulttuurin hyvinvointipalvelujen tuotteistamiseen. Artteli -hankkeen tarkoituksena on luoda alueelle kulttuurin hyvinvointipalveluja kehittävää toimintaa ja verkostoja. Nuorista työllistetyistä muodostetaan monialainen seitsemän hengen verkosto, joka hankkeen aikana suunnittelee, tutkii ja toteuttaa käytännössä kulttuurin hyvinvointinäkökulmaa edistävää toimintaa. Nuoret tulevat toimimaan mm. monipuolisissa kulttuurituottajan ja taideohjaajan tehtävissä.

Lisätiedot:
Hankkeen selvityshenkilö Marjo Pääkkö, puh. 040 760 7889, paakko.marjo@gmail.com
Suunnittelija Kimmo Suortamo, puh. 050 4560 165, kimmo.suortamo@minedu.fi