Bothnia Biennalen 2014 ohjelmaan valittu yhteensä 20 ehdotusta

Bothnia Biennale (9.9.-19.10.2014) on Taiteen edistämiskeskuksen (Taiken) Pohjanmaan toimipisteen käynnistämä hanke. Ensimmäinen Bothnia Biennale; Matkalla, on kutsunut taiteilijoita tulkitsemaan matkalla oloa ja sen eri käsitteitä visuaalisten taiteiden, esittävien taiteiden, musiikin ja sanataiteen kautta. Ohjelmassa tulee näkymään eri taiteenalojen yhdistäminen, yhteisöllinen toiminta ja kansainvälisyys.


Hakemukset jurytettiin työryhmän kesken johon kuuluu edustajia Vaasan kaupungin kulttuuritoimesta, Pohjanmaan tanssin aluekeskuksesta ja Seinäjoen taidehallilta. Kriteereinä olivat ohjelmaehdotuksessa teeman selkeä esilletuominen, paikallisuus tai kytkös siihen, ja poikkitaiteellisuus.

Bothnia Biennalessa 2014 ovat mukana seuraavat taiteilijat ja/tai työryhmät:

Cata Ahlbäck & Paula Blåfield (Vaasa); Kuula-opiston ja TaiKonin opettaja- ja oppilasryhmä (Vaasa); Alli Alho, Sirpa Seppelin ja Leena Havu-Erhie (Vaasa); Sonja Backlund (Mustasaari); Marja Kolu ja työryhmä (Vaasa); Vaasan Taidekerho ry; Nina Vana, Tiina Lehtimäki ja Kaarina Heikinheimo (Vaasa); Sirius Teatern (Vaasa/Helsinki); Sylvia Javén ja Cora Wöllenstein (Mustasaari/Berliini); Kyösti Linna & Gulabuddin Sukhanwar (Mustasaari/AF); Britt Koostra & Arvid van der Rijt (NL/Maalahti); The Hibernian Muse -ryhmä (Vaasa/IE); Liisa Malkamo ja työryhmä (Seinäjoki); Minna Lindblad ja työryhmä (Seinäjoki); Esko Keski-Vähälä ja työryhmä (Ullava/Kokkola); Nordiska konstskolan ja VISU-galleria (Kokkola); Liina-Maaria Lönnroth (Kurikka); Soivi Nikula (Kalajoki/Espanja); Bas Ketelaars, Simo ja Tuike Alitalo (NL/Turku); Albert Braun työryhmineen (Uusikaarlepyy).
Mahdollisina kansainvälisinä vierailijoina taiteilijat Matteo Lanfranchi (IT) ja Andrea Hackl (AUT).
Lisäksi, Seinäjoen Taidehallissa kansainvälinen ryhmänäyttely Määränpää: Seinäjoki, jonka kuraattoreina toimivat Sanna Karimäki-Nuutinen ja brittiläinen nykytaiteen kuraattori Ben Eastop.   

Biennale levittäytyy eri tiloihin ympäri Pohjanmaata, Etelä-Pohjanmaata ja Keski-Pohjanmaata. Yhteistyötahoja mm. Vaasassa Tikanojan pihakappeli, Mikolan akvarellisali, Valokuvagalleria Ibis ja Skafferiet at Ritz, Maalahdessa Taidepaja Malakta, Seinäjoella Varikko galleria ja Seinäjoen maakuntamuseo, Uudessakaarlepyyssä Kuddnäsin museo ja Galleria Raatihuone, ja Lapualla Vanha Paukku. 


Lisätietoja:
Norah Nelson
kansainvälisen yhteistyön läänintaiteilija
Taiteen edistämiskeskus
Pohjanmaan toimipiste
p. 0295 330 811
norah.nelson@minedu.fi


Bothnia Biennale Pohjanmaan toimipisteen kotisivuilla


Bothnia Biennalen blogi