Pohjoissuomalaisen kuvataiteen näyttelykokonaisuus Arctic Heat avautuu Berliinissä

Pohjoissuomalaisen kuvataiteen näyttelykokonaisuus Arctic Heat avautuu ensi viikolla Berliinissä. Neljässä eri galleriassa esittäytyy 18 taiteilijaa Pohjois-Pohjanmaalta ja Lapista. Avajaisviikko alkaa tiistaina 5.10. ja viimeiset avajaiset ovat lauantaina 9.10. Näyttelyt kestävät marraskuun loppupuolelle asti.

Neljä mukana olevaa berliiniläistä galleriaa ovat Galleri Heike Arndt DK, Suomi-instituutti, Galerie Wedding sekä Galerie Elm75. Gallerioiden edustajat kävivät viime tammikuussa tutustumassa suomalaisiin taiteilijoihin ja valitsivat vierailun tuloksena haluamansa taiteilijat. Hankkeeseen haki yhteensä 146 taiteilijaa Pohjois-Pohjanmaan, Kainuun ja Lapin maakunnista.

Berliinissä esiintyvät suomalaiset taiteilijat ovat Kari Södö, Riitta Helevä, Jaakko Pernu, Kaija Kiuru, Sauli Miettunen, Anni Rapinoja, Anni Kinnunen, Jaana du Toit, Tuuli Mukka, Markku Heikkilä, Steve Pratt, Kalle Lampela, Ilona Kivijärvi, Jyrki Poussu, Sakari Matinlauri, Pekka & Teija Isorättyä sekä John Court.

Arctic Heat -projektin tavoitteena on paitsi esitellä pohjoissuomalaista taidetta Berliinissä, myös madaltaa taiteilijoiden kynnystä lähteä ulkomaille. Pyrkimyksenä on luoda kontakteja niin taidejärjestöjen kuin yksittäisten taiteilijoiden ja gallerioiden välille.

Arctic Heatin toteuttavat Oulun läänin ja Lapin taidetoimikunnat yhteistyössä Oulun ja Lapin taiteilijaseurojen sekä PROTO - Pohjois-Suomen taideteolliset muotoilijat ry:n kanssa.

Lisätietoja:

Pääsihteeri Ulla Lassila, Oulun läänin taidetoimikunta, puh. 040 771 2290, ulla.lassila@minedu.fi
Pääsihteeri Tomi Aho, Lapin taidetoimikunta, puh. 0400 936 832, tomi.aho@minedu.fi
Suunnittelija Kimmo Suortamo, Oulun läänin taidetoimikunta, puh. 050 4560 165, kimmo.suortamo@minedu.fi
Läänintaiteilija Petteri Putkinen, Lapin taidetoimikunta, puh. 040-593 3292, petteri.putkinen@minedu.fi

http://www.arcticheatfinland.com/

ARCTIC HEAT -KATALOGI
ARCTIC HEAT -AVAJAISKUTSU
ARCTIC HET -JULISTE