Residenssiapuraha haettavana (HUOM! APURAHAMALLI EI ENÄÄ KÄYTÖSSÄ ALUEILLA)

Oulun läänin taidetoimikunta on kehittänyt uuden ammattitaiteilijoiden kansainvälistymisen tukimuodon: residenssiapurahan. Se tulee hakuun maaliskuun aikana ja on tarkoitettu vuoden 2011 aikana käytettäväksi. Apuraha on 1 000 euroa. Tarkoitus on jatkaa residenssiapurahaa tulevinakin vuosina.

Taidetoimikunnalla itsellään on tarjota taiteilijaresidenssit Berliinissä ja Överkalixissa, joka on tarkoitettu lähinnä ammattikirjailijoille.

Taidetoimikunnassa pitkään ollut taiteilijalippu-käytänne lopetetaan. Sen sijaan taidetoimikunta kutsuu koolle eri taiteilijajärjestöt pohtimaan, tarvitaanko residenssiapurahan lisäksi muuta uudenlaista matka-avustustukea taidetoimikunnalta.

Oulun läänin taidetoimikunta osallistuu muiden alueellisten taidetoimikuntien kanssa yhteiseen valtakunnalliseen muotoilun NowHere-kehittämishankkeeseen.

RESIDENSSITYÖSKENTELYAPURAHA

Oulun läänin taidetoimikunnassa on haettavana residenssityöskentelyapuraha vuodelle 2012. Apurahaa voivat hakea Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueilla asuvat taiteilijat. Hakuaika päättyy 31.10.2011.

Apuraha on tarkoitettu taiteelliseen työskentelyyn residenssissä ulkomailla. Apurahoja myönnetään yhteensä enintään 5.000 €. Yhden apurahan suuruus on enintään 1.000 €.

Apurahaa haetaan vapaamuotoisella kirjallisella hakemuksella, joka toimitetaan allekirjoitettuna osoitteeseen Oulun läänin taidetoimikunta, Veteraanikatu 9 A, 90130 Oulu.

Hakemuksessa tulee olla työsuunnitelma residenssijakson ajalta. Etusijalle hakemuksissa asetetaan ne hakijat, joilla on olemassa oleva residenssisopimus. Hakemus voi kohdistua mihin tahansa kansainväliseen taiteilijaresidenssiin. Residenssijakson tulee alkaa vuoden 2012 aikana. Apurahan saajan tulee toimittaa jälkikäteen selvitys apurahan käytöstä.

Apuraha Lisätietoja:
Pääsihteeri Ulla Lassila, puh. 040 771 2290 tai ulla.lassila@minedu.fi
Suunnittelija Kimmo Suortamo, puh. 050 4560 165 tai kimmo.suortamo@minedu.fi.

Lisätietoja

puheenjohtaja Helena Jäykkä, 045 110 42 31
pääsihteeri Ulla Lassila, 040 771 22 90