Café Barock vierailee marraskuussa Lahdessa

Taidemusiikkia voi kuunnella lähinnä konsertti-instituution raameissa, konserttisaleihin ja kirkkoihin keskittyneen 1800-luvulla kehittyneen mallin mukaan. Café Barock on erilainen tapa kuunnella klassista musiikkia. Se vie konserttitradition takaisin 1700-lukulaisille juurilleen yhteisen viihtymisen tavaksi, johon kuuluu myös syöminen, juominen ja jutustelu. Musiikkia viedään ihmisten luo erilaisiin tiloihin: kahviloista kapakoihin, klubeihin ja auloihin. Konsertit ovat juonnettuja ja yleisöystävällisiä. Lahden konserttipaikkana toimii Lahden historiallisen museon Kafé Kartano.

Sunnuntaina 10.marraskuuta klo 14.00 isänpäivän konsertissa esiintyvät Sinfonia Lahden viulisti Laura Kokko, cembalisti Matias Häkkinen ja barokkisellisti Guadalupe Lopez-Iniguez. Konsertissa kuullaan musiikkia mm. Johann Sebastian Bachilta ja hänen pojaltaan Carl Philipp Emanuel Bachilta.

Sunnuntaina 24.marraskuuta klo 14.00 kuullaan syksyllä 2013 valtion 3-vuotisen taiteilija-apurahan saanutta lahtelaista gambansoittaja Mikko Perkolaa. Konsertin ohjelmistossa mm. Antoine Forquerayn ja Marin Maraisin gambamusiikkia.

Konserttisarja Café Barock alkoi keväällä 2010 Musiikkiteatteri Kapsäkin tiloissa Helsingissä. Alkaen vuodesta 2013 Café Barock- toiminta laajentuu myös muihin kaupunkeihin, kuten Raumalle, Huittisiin, Tampereelle, Turkuun, Hämeenlinnaan ja Lahteen. Konsertit tuottaa Lahden kartanon ystävät ry yhteistyössä Taiteen edistämiskeskuksen säveltaiteen läänintaiteilijan Jarmo Julkusen kanssa. Lisäksi Lahden kulttuurikeskus on myöntänyt konserteille projektiavustuksen.

 

Lisätietoja:
Jarmo Julkunen
säveltaiteen läänintaiteilija / Taike
0295 330893
jarmo.julkunen@minedu.fi