Kuopion lentoaseman kiertoliittymän ympäristötaidekilpailun voittaja on valittu

Itäsuomalaisille taiteilijoille suunnatun ympäristötaidekilpailun voittaja on kuopiolaisen kuvanveistäjä Antti Immosen teosehdotus "Hallittuja silmukoita ".

Kilpailussa haettiin teosehdotuksia Kuopion lentoaseman läheisyyteen rakennettavaan kiertoliittymään. Kilpailu liittyi maantie 562:n parantamiseen välillä valtatie 9 – lentoasema.

Lähtökohtana valinnassa oli teosehdotuksen taiteellisten arvojen lisäksi teoksen yhteensopivuus kiertoliittymän, kauniin järvimaiseman ja urbaanin lentokenttäympäristön kanssa. Valintaan vaikutti myös teoksen käytännön toteutettavuus ja teokseen kohdistuva mahdollinen suuri lumi- ja tuulikuorma.

Antti Immosen teosehdotus "Hallittuja silmukoita" on sisällöllisesti monitasoinen, muotokieleltään herkkä ja ilmava teos, johon varjokuva luo mielenkiintoisen lisäelementin. Teoksen sijoitus matalalle kumpareelle tukee kauniisti teoksen kokonaisvaikutelmaa.

Kilpailun järjestivät Pohjois-Savon ELY-keskus, Finavia Oyj/Kuopion lentoasema, Kuopion kaupunki, Siilinjärven kunta, Liikennevirasto ja Pohjois-Savon taidetoimikunta. Hankkeen toteutuksesta vastaa Pohjois-Savon ELY-keskus.

Teos valmistuu syksyllä 2011 samanaikaisesti tiehankkeen valmistumisen kanssa.