Tukkateatteri voitokas Kaamosthalissa

Läänintaiteilija Anne Saastamoisen ideoima Pirkanmaan harrastajateatterikatselmus Kaamosthalia järjestetettiin kolmatta kertaa viikonloppuna 28.-30.11. yhteistyössä Valkeakosken kaupunginteatterin ja Valkeakosken kaupungin kanssa.

Läänintaiteilija  Anne Saastamoisen ideoima Pirkanmaan harrastajateatterikatselmus Kaamosthalia järjestetettiin kolmatta kertaa viikonloppuna 28.-30.11. yhteistyössä Valkeakosken kaupunginteatterin ja Valkeakosken kaupungin kanssa.

Tapahtuma sisälsi koulutusta sekä viisi raadin valitsemaa esitystä, joiden joukosta tuomareina toimineet Reidar Palmgren ja  Petri Mäkipää valitsivat voittajaksi tamperelaisen Tukkateatterin toteutuksen Slawomir Mrozekin näytelmästä Emigrantit. Ryhmän kaksi miesnäyttelijää saivat rooleistaan kunniamaininnan. Kaikki ryhmät saivat tuomareilta oman palautteensa ja jokaisen esityksen jälkeen oli myös yleisökeskustelu.

Tapahtuman koko ohjelmisto:

PERJANTAI 28.11.2008

 17.00 - 21.00                      ÄÄNI JA PUHEILMAISU – työpaja

Näyttelijä ja kouluttaja Sanna Majanlahti (FIA).  Koulutus on tarkoitettu katselmukseen valituille ryhmille. (TL)

  

LAUANTAI 29.11.2008

10.30 - 10.50                      AVAJAISET  (PN)

11.00 - 12.45                      Tampereen Ylioppilasteatteri: KULLERVO (SN)

14.00 - 16.15                      Tukkateatteri: EMINGRANTIT * (PN)

18.00 - 19.50                      Teatteriporukka:  FAMILY AFFAIR * (SN)

  

SUNNUNTAI 30.11.2008

 11.00 - 13.00                     Messukylän Työväen Näyttämö: KIOSKI * (SN)

14.00 - 14.30                      Hupilainen: TODELLINEN PRINSESSA  (PN)

16.30 - 17.00                      PÄÄTÖSTILAISUUS JA PALKINTOJEN JAKO (SN)

* esityksessä väliaika (SN) teatterin suuri näyttämö (PN) teatterin pieni näyttämö

(TL) teatterin lämpiö

Jokaisen esityksen jälkeen on n. 10 min avoin keskustelutilaisuus, jonka vetää teatterinjohtaja Kati Siren

Kaikki liput 3 euroa.   Lipputiedustelut: puh. 040-3357024 marita.stolt(at)vlk.fi

Majoituspalvelut:  Hotelli Valtikka.

 Katselmustuomaristo:       näyttelijä, kirjailija  Reidar Palmgren

                                                näyttelijä, teatteri-ilmaisun ohjaaja Petri Mäkipää

KAAMOSTHALIA KIITTÄÄ:

Pirkanmaan taidetoimikunta, Valkeakosken kaupunki ja kaupunginteatteri.

  

ESITYKSET

 Paavo Haavikko: KULLERVO

Tampereen Ylioppilasteatteri o Ohjaus Lasse Forsgren

Mitäs jos Kullervon kirves onkin Tampereen Tappara? Jos Kullervo Kalervon poika onkin Kummolan jälkeläinen? Jos tämä Kullervo ei halua jäähallia Sorsapuiston paikalle? Miten värittyy kalevalaisen kaiman tarina kun sitä kertoo tämä Kullervo? Entä miten ekoaktivisti saa käännettyä Kullervon metsänkaatoerheen kuvaksi sukupolvien ajan jatkuneesta metsien tuhoamisesta? Nämä ja pari muuta tyyppiä kertovat Kullervon väkevää tarinaa. 

Slawomir Mrozek: EMIGRANTIT

Tukkateatteri o Ohjaus Janne Hannula

Tarina kertoo kahdesta kotimaastaan lähteneestä miehestä julistamassa uutta vuotta, pienessä kämpässään.  He juopuvat ja keskustelevat kotioloistaan, syistä pakenemiseensa ja siitä miksi eivät aio enää palata.  Koskettava kahden miehen dialogi on kasvattanut ajankohtaisuuttaan ja sitä on esitetty ympäri maailmaa tasaisin väliajoin. Tarina tarttuu rohkeasti rakkauteen, ahdistukseen, toivoon ja kaipuuseen. 

Rosa Liksom :FAMILY AFFAIRS

Teatteriporukka o Ohjaus ja sovitus Tia Kalenius

Tervetuloa seuraamaan Suomisen uusioperheen elämää!  Nyrkin ja hellan välissä oleva koti-isä, urakeskeinen äiti, lapset persoonallisuushäiriöineen, miehiin kyllästynyt mummo, häiriintynyt ex-mies.  Mustaa huumoria sisältävässä perhehelvetissä sosiaaliset ongelmat, päihteet ja poikkeava seksuaalisuus ovat jokapäiväistä arkea.

Riku Innamaa: KIOSKI

Messukylän Työväen Näyttämö o Ohjaus Arto Minkkinen

Panttivankidraama, joka kutkuttaa hermoja – nimittäin nauru- ja itkuhermoja. Tarina kuvaa armottomalla rakkaudella ihmisiä, jotka elämä – tai yhteiskunta – on päästänyt putoamaan vapaasti äärireunojaan kohti. Nämä ihmiset ovat ristiriitaisia niin hyvyydessä kuin ahneudessa. Onneton sattuma sulkee nämä ihmiset ahtaaseen kioskiin keskelle kulutustavarataivasta vapunaattona.  Kantaesitys. 

  

Konrad Dworakowski: TODELLINEN PRINSESSA

Hupilainen o Ohjaus  Adam Kwapicz, Puola

Onko oikea prinsessa se, joka osaa kertoa tarinoita vai se, joka tanssii tangoa vai se, joka on niin makean kaunis, että ihan tarttuu käteen? Siinäpä on prinssille pähkinä tai tällä kertaa herne purtavaksi! Hupilaisen uusi näytelmä on täynnä musiikkia, menoa ja meininkiä, esityksessä käytetään aivan uutta tapaa tehdä nukketeatteria. Kesto 30 min. Suositusikä yli 4 vuotiaat.