ARTTURi jatkaa Etelä-Pohjanmaalla

Näyttelysarja ARTTURi - Eteläpohjalaista nykytaidetta

ARTTURi jatkaa pohjalaisen aikalaistaiteen esittelyä Etelä-Pohjanmaalla 2011

Keski-Pohjanmaalla ARTTURi kiersi kuudella paikkakunnalla vuonna 2009. Nyt kohdealueena on Etelä-Pohjanmaa. ARTTURi:n idea on
tehdä eteläpohjalaisten ammattitaiteilijoiden työtä tunnetuksi omalla alueellaan sekä tuoda valtakunnallisesti tasokasta aikalaistaidetta maaseutukuntien asukkaiden ulottuville paikkakunnilla, missä on harvemmin mahdollisuus tutustua ja nauttia nykytaiteesta. Maakunnan kuvataiteilijoita ja heidän työtään tehdään tunnetuksi myös järjestämällä tapaamisia ja teosten esittelytilaisuuksia näyttelyiden yhteyteen.

Nykytaide on kiehtovaa ja moninaista. Nykytaide puhuttaa, ihastuttaa tai inhottaa.

Pohjanmaan taidetoimikunta tuottaa yhteistyössä kuntien kanssa näyttelyt. Näyttelypaikat sijaitsevat kuntien kirjastoissa ja virastotalojen yhteydessä. Näyttelyissä on mahdollisuus vierailla matkustamatta kymmeniä kilometrejä. Näyttelyitä voidaan hyödyntää opetuksessa ja virkistystoiminnassa monipuolisesti.

Taiteilijavalinnat ovat oman kotiseudun ulkopuolisia. Näin saadaan alueen näyttelytarjontaan vaihtelua. Etelä-Pohjanmaalla kiertävä ARTTURi toteutetaan neljällä paikkakunnalla Kuortaneen, Isojoen, Vimpelin ja Jalasjärven kirjastoissa.

Näyttelyiden ohessa julkaistaan näyttelyjulkaisu, joka esittelee lyhyesti mukana olevat taiteilijat. Taiteilijavalinnat ovat kuvataiteen läänintaiteilija Marja Kolun. Mukana on 9 kuvataiteilijaa:

Kuortaneen kunnankirjasto 1.7.-31.8.2011
Elina Försti - Tiina Laasonen

Isojoen kirjasto 3.8.-11.9.2011
Anne Rossi - Minna Herrala - Elina Hannula-Ketola

Vimpelin kirjasto 13.9. -31.10.2011
Minna Bengs-Shrestha - Raine Liimakka

Jalasjärven kirjasto 8.11.2011-2.1.2012
Seppo Tanninen - Heikki Mäkituuri
Avoimet avajaiset 8.11. klo 18.00Lisätietoja:
Marja Kolu
Kuvataiteen läänintaiteilija
marja.kolu@minedu.fi
+358(0) 405440599