Kaamosthalia kutsui Koskiin 11.-13.12.

Tämänvuotisen Kaamosthalian esitykset ja koulutustapahtuma olivat tarjolla Valkeakosken kaupunginteatterissa 11.-13.12.2009 ja tietoa sen annista löytyy läänintaiteilija Anne Saastamoisen sivulta täältä. Voittajaksi selviytyi tällä kertaa tamperelainen Tukkateatteri Dario Fo -esityksellään Meillä kaikilla on sama tarina. Koulutusstipendin sai Lempäälän Nurkkanäyttämön ohjaaja J-P Kantonen. Kunniamaininta meni Valkeakosken kaupunginteatterin Virpi Paasikoski-Savijärvelle.

Tämänvuotisen Kaamosthalian esitykset ja koulutustapahtuma olivat tarjolla Valkeakosken kaupunginteatterissa 11.-13.12.2009 ja tietoa sen annista löytyy läänintaiteilija Anne Saastamoisen sivulta täält alta. Voittajaksi selviytyi tällä kertaa tamperelainen Tukkateatteri Dario Fo -esityksellään Meillä kaikilla on sama tarina. Koulutusstipendin sai Lempäälän Nurkkanäyttämön ohjaaja J-P Kantonen. Kunniamaininta meni Valkeakosken kaupunginteatterin Virpi Paasikoski-Savijärvelle.

KAAMOSTHALIA- festivaali

Pirkanmaan harrastajateatterikatselmus
11.-13.12.2009 Valkeakosken kaupunginteatterissa

 

PERJANTAI 11.12.2009

17.00 - 21.00  HAHMOT JA STATUKSET – työpaja
Näyttelijä ja kouluttaja Jussi Ollilan johdattaa roolin ja hahmon rakentamiseen.  Koulutus on tarkoitettu katselmukseen valituille ryhmille.
(PN)

 

LAUANTAI 12.12.2009

10.45 - 10.55  AVAUS  (TH)
11.00 – 12.05 Valkeakosken kaupunginteatteri: YKSINÄINEN NAINEN  (TH)
14.00 - 15.40  Viialan teatteri: VIIVI JA WAGNER (PN) *
19.00 - 20.30  Tukkateatteri: MEILLÄ KAIKILLA ON SAMA TARINA * (YL)

SUNNUNTAI 13.12.2009

10.00 – 10.30 Haiharan nukketeatteri: PRINSESSA RUUSUNEN (TH)
11.15 - 12.45  Lempäälän Nurkkanäyttämö: MAX & MORITZ (PN)*
14.00 - 15.15  Pirha: JOS OIS JOKU (TH)
17.30 - 17.45  PÄÄTÖSTILAISUUS JA PALKINTOJEN JAKO (PN)

* esityksessä väliaika        

(PN) teatterin päänäyttämö  (TH) teatterin takahuonenäyttämö  (YL) teatterin yleisölämpiö

Jokaisen esityksen jälkeen on n. 10 min avoin keskustelutilaisuus, jonka vetää teatterinjohtaja Kati Siren. 

Kaikki liput 3 euroa.
Majoituspalvelut:  Hotelli Valtikka.

Katselmustuomaristo:  ohjaaja Snoopi Siren ja ohjaaja, pedagogi Jouni Uhlgren

KAAMOSTHALIA KIITTÄÄ:
Pirkanmaan taidetoimikunta, TNL, Valkeakosken kaupunki ja kaupunginteatteri.

Dario Fo
YKSINÄINEN NAINEN

Valkeakosken kaupunginteatteri o Ohj. Kati Siren
Tämä esitys on revitys, jossa nainen paljastaa kaiken. Pääosissa kotiinsa linnoittautunut keski-ikää lähestyvä kotirouva, jonka arkinen elämä ei ole tyypillisimmästä päästä. Kotirouva on aina palveluksessa, olipa kyseessä oman perheen tai melkeinpä kenen tahansa tarpeet. Katsoja on tässä monologissa tirkistelijä, jota ei säästellä. Dario Fo revittelee elämän karkeuksilla niin että heikkohermoisemmalla katsojalla poskipäitä kuumottaa.

Jaube Tuomola
VIIVI & WAGNER

Viialan teatteri o Ohj. Arto Mantela
Viialan teatterin ohjelmistossa on riemastuttava komedia parisuhteen arjesta sikamaisen komedian tapaan.
Viivi ja Wagner on parisuhteen dynamiikkaa luotaileva iloittelu, joka sopii pikkujouluajan kohokohdaksi niin sikaportaalle kuin kaikille taviksillekin. Viialan teatterin tuottaman näytelmän käsikirjoituksesta vastaa Viivi ja Wagner -sarjakuvan luoja Juba Tuomola, joten luvassa on sitä itseään. 
 

Dario Fo ja Franca Rame
MEILLÄ ON KAIKILLA SAMA TARINA

Tukkateatteri o Työryhmä: Kekäläinen, Valkeinen, Riikonen, Kailanto
Fon vaimolleen Franca Ramelle esitettäväksi kirjoittamat monologit käsittelevät terrorismia, hulluutta, prostituutiota, äärimäistä väkivaltaa, seksiä, äitiyttä, rivosuisia nukkeja ja paljon muuta. Yhdistävä tekijä on äänessä oleva nainen, mutta se, kertovatko tekstit jotain jostain universaalista naiseudesta, jääköön katsojan harkintaan.  Olennaisin on teatterin perusyksikkö eli kaksikko, esiintyjä ja katsoja.

Grimm-Syrjänen
PRINSESSA RUUSUNEN

Haiharan nukketeatteri o Ohj. Terhi Syrjänen
Pesulan työntekijä löytää pestävästä taskusta repaleisen kirjan. Yhdessä pesulaan tulevan asiakkaan kanssa he laittavat sivut järjestykseen ja tarina vie miehet mennessään. Ruususen näyttämönä on tällä kertaa vanha pesula pesukoneineen a hauskoine äänineen. (Ikäsuositus 3 v -)

Toni Enholm
MAX & MORITZ

Lempäälän Nurkkanäyttämö o Ohj. J-P Kantonen
Max ja Moritz pohjautuu saksalaiseen satuun. Nyt Nurkkanäyttämö esittää sen aikuisten versiona.  Ei siistittyjä kohtauksia, ei ylitsepursuavaa kiltteyttä. Se muistuttaa mitä yksinäisyys, itsekkyys, ahneus ja omahyväisyys saavat aikaan. Tämä on komediallinen jännitysnäytelmä, jossa saa nauraa, vaikuttua, säikähtää ja tuntea sympatiaa.

Aino Suhola
JOS OIS JOKU

Teatteriyhdistys Pirha ry o Ohj. Jukka Salmela
Näytelmä tapahtuu kylätalossa, jonka eräs kotikyläänsä palannut nainen on perustanut, jotta kyläläisillä olisi paikka jonne tulla juttelemaan.  Ja vilskettä riittää: entinen pappi, joka on ryhtynyt taksikuskiksi kun usko ei ole riittänyt, kampaaja joka laittaa naisten hiukset ojennukseen, vanhempi pariskunta, fengshui-yrittäjä ja viinaanmenevä yksinhuoltajaäiti.  Elämänmakuinen näytelmä tavallisista ihmisitä.

Pirkanmaan taidetoimikunta, Valkeakosken kaupunginteatteri ja Valkeakosken kulttuuritoimi tarjoavat harrastajateattereille mahdollisuuden osallistua Kaamosthalia- teatterikatselmukseen ja tavoitella Kaamosthalia-palkintoa sekä 500 € ja 300 € rahastipendejä. 

Lisätiedustelut:
esittävien taiteiden läänintaiteilija Anne Saastamoinen, p.040- 5769483 anne.saastamoinen (at) minedu.fi

 Kaamosthalia - 06 Tila ja liike työpajasta.