Nuoret, taide ja kaveruus -hanke on käynnistynyt

Pohjanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan 8-luokkalaiset (n. 5 400 oppilasta) ovat saaneet koulunsa päättäjäislahjaksi TaideVIP15-etukortin. Kortin avulla kolmen maakunnan 15-vuotiaat nuoret voivat tutustua alueen eri kulttuuri- ja taidepalveluihin, tapahtumiin ja nähtävyyksiin edullisesti vuoden ajan.

Pohjanmaan taidetoimikunta on valmistellut yhteistyössä taide- ja kulttuurilaitosten kanssa hankkeen Nuoret, taide ja kaveruus - Pohjanmaan TaideVIP15. Hanke on kaksitahoinen. Sen tarkoituksena on saada nuoret kiinnostumaan taide- ja kulttuurilaitoksista ja niiden palveluista sekä aktivoida nuoria käyttämään taide- ja kulttuuripalveluja. Toisaalta taas pyritään aktivoimaan alueen taide- ja kulttuurilaitoksia palvelemaan nuoria paremmin ja kehittämään aidosti nuorille suunnattuja palveluja ja ohjelmia.

Hankkeen kohderyhmänä ovat kolmen maakunnan 15-vuotiaat nuoret. Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan maakuntien 8-luokkalaisille on valmistettu TaideVIP15-passi eli etukortti, jolla 8-luokkalaiset kutsutaan vuoden ajaksi kulttuuri- ja taidelaitosten kutsuvie-raiksi, Very Important Persons.

TaideVIP15-kortin avulla voivat 8-luokkalaiset tutustua alueen eri kulttuuri- ja taidepalveluihin, tapahtumiin ja nähtävyyksiin edullisesti. Kortin näyttämällä he saavat kulttuuri- ja taidepalvelujen tarjoajilta alennuksia (euromääräinen tai prosenttimääräinen) tai esim. ilmaisen sisäänpääsyn. Edun tarjoajat on koottu listaksi Pohjanmaan taidetoimikunnan perustamille www-sivuille: www.taidevip15.fwww.taidevip15.fii. Palvelujen tarjoajina ovat ne alueen kulttuuri- ja taidelai-tokset, jotka saavat valtionavustuksia.

Nuoret, taide ja kaveruus -hankkeen suojelijana on vaasalainen yhtye Sturm und Drang. Heissä yhdistyy hankkeen kolme pääasiaa nuoret, taide ja kaveruus. He ovat hieno esimerkki siitä, mitä voi syntyä ja millaiseen maineeseen voi päästä, kun musiikki ja kaveruus yhdistyvät oikealla tavalla.

TaideVIP15-kortin käyttöohjeet:
TaideVIP15-kortin avulla voit tutustua alueen eri kulttuuri- ja taidepalveluihin, tapahtumiin ja nähtävyyksiin edullisesti. Kortin näyttämällä saat:
- Mm. alennuksia (euromääräinen tai prosenttimääräinen) tai ilmaisen sisäänpääsyn yms.
- Edun tarjoajat on koottu esittelynä hankkeen www-sivuille: www.taidevip15.fi.
- Kortti on henkilökohtainen ja henkilöllisyys on todistettava pyydettäessä
- Korttia suositellaan käytettäväksi "kimpassa" eli käytä korttia yhdessä kavereittesi kanssa, näin saat edut parhaiten käyttöösi.
- Passi on voimassa 1.6.2011 alkaen vuoden ajan.
- Sivustolta www.taidevip15.fi löydät ohjeet, edut ja tietoa hankkeesta. Sivut ovat avautuneet 1.6.2011.
- Korttiin tulee kirjoittaa omistajansa nimi, sille on kortissa oma paikka (keltainen alue, kortin kääntöpuolella)

Hankkeesta ja TaideVIP15-kortin tarjoamista eduista tiedotetaan hankkeen www-sivuilla, joten sivuja kannattaa seurata aktiivisesti. Sivut on suunnitellut Jarmo Latva-Äijö Seinäjoelta.

Lisätietoja:
Tuija Ahola
kulttuurituotannon läänintaiteilija
tuija.ahola@minedu.fi, 050 342 4430