Pohjanmaan taidetoimikunta tarjoaa tanssin läänintaiteilija Johanna Ikolan pitämän työpajan

Pohjanmaan taidetoimikunta tarjoaa tanssin läänintaiteilija Johanna Ikolan pitämän työpajan Etelä-Pohjanmaan yläasteiden, 8.- ja 9.- luokkalaisille sekä lukiolaisille.

Työpajat ovat osa läänintaiteilijan Muotin mukaisiksi- hanketta, joka on nuorille naisille suunnattu kehonkuvaa ja itsetuntemusta tanssin keinoin käsittelevä hanke. Työpajassa tehdään yksinkertaisia fyysisiä improvisaatioon pohjautuvia aisti-, luottamus- ja kontaktiharjoitteita parin kanssa sekä ryhmässä

Työpaja on suunnattu kaikille yli 15-vuotiaille nuorille. Työpajassa ei tarvita aiempaa tanssikokemusta. Se voi olla osana esimerkiksi liikunta- ja terveystiedontunteja tai vaikka psykologian itsetuntemuskurssia. Työpajan on tarkoitus olla nuorille hetki, jolloin ei tarvitse suorittaa. Siellä saa rauhassa uskaltaa olla oma itsensä ja heittäytyä "leikkimään". Työpajan on tarkoitus opettaa nuorille itsensä ja oman kehon tuntemusta ja kuuntelua.

Työpaja on mahdollista pitää kaksoistunnin aikana (60-90min). Työpaja on hyvä pitää liikuntatilassa ja siihen tulee pukeutua vaatteisiin, joissa on helppo liikkua.

Työpaja on ilmainen. Ainoastaan läänintaiteilijan matkat tulee maksaa kilometrikorvauksina Seinäjoelta koululle ja takaisin.

Osana Muotin mukaisiksi - hanketta esitettiin syksyllä 2010 Seinäjoen Kaupunginteatterissa tanssiteatteriteos FitFatFuckedUp (ensi-ilta 23.10.2010). Muotin mukaisiksi- hanke jatkuu nyt keväällä 2011 työpajoilla ja syksyllä 2011 nuorille tehdyllä teoksella. Hankkeen kantavia kysymyksiä ovat olleet: Miltä minä näyttäisin jos kukaan ei näkisi minua? Mikä on kaunista? Missä olen turvassa? Mitä rakastan itsessäni ja mitä vihaan itsessäni?

Työpajojen lisätiedot ja tilaukset tanssin läänintaiteilija johanna.ikola@minedu.fi
044 0923292

Työpaja toimii myös linkkinä FitFatFuckedUp- teoksen katsomiseen. Työpajassa oppilaat saavat omakohtaisen kokemuksen liikkumisesta, jonka jälkeen on helpompi katsoa itse teosta. FitFatFuckedUp esityksiä on Seinäjoen Kaupunginteatterissa vielä 15.2. klo 13:30. Teos on tilattavissa kiertueelle Etelä-Pohjanmaalle viikon 10 aikana. Esitysten ja kiertueen lisätiedot Seinäjoen Kaupunginteatteri.