Nomad studio talk -luentosarja kuvataiteen kansainvälisyydestä

Helmikuussa 2011 alkaa Hiekan taidemuseolla Tampereen keskustassa luentosarja Nomad Studio Talk - näkökulmia kansainväliseen taidemaailmaan. Taiteilijat ja kuraattorit kertovat käytännönläheisesti näyttelyhankkeistaan ulkomailla ja kokemuksistaan kuvataiteen residensseissä.

Helmikuussa 2011 alkaa Hiekan taidemuseolla Tampereen keskustassa luentosarja Nomad Studio Talk - näkökulmia kansainväliseen taidemaailmaan. Taiteilijat ja kuraattorit kertovat käytännönläheisesti näyttelyhankkeistaan ulkomailla ja kokemuksistaan kuvataiteen residensseissä.

Luennot on suunnattu ensisijaisesti pirkanmaalaisille ammattitaiteilijoille ja Tampereen ammattikorkeakoulun kuvataiteen opiskelijoille. Tervetulleita ovat myös aiheesta kiinnostuneet kulttuurialan ammattilaiset ja virkamiehet. Luentosarjan järjestävät Pirkanmaan taidetoimikunta, Hiekan taidemuseo, TAMKin kuvataiteen koulutusohjelma ja Tampereen Taiteilijaseura. Kevätkauden luentosarjan teemana ovat kuvataiteen residenssit ja näyttelyprojektit ulkomailla.


Torstai 17.2. klo 17–19
Lars Holmström, kuvataiteilija: Wiepersdorf-päiväkirja – Residenssityöskentelystä ja näyttelymahdollisuuksista Berliinin seudulla (http://www.schloss-wiepersdorf.de)

Torstai 17.3. klo 17–19
Laura Köönikkä, taiteellinen johtaja, näyttelyvaihtokeskus FRAME:
Curator's Diary – Kuraattorin näkökulma kansainvälisen näyttelyn toteutumiseen

Torstai 7.4. klo 17–19
Eija-Liisa Ahtila, kuvataiteilija: Kokemuksia taidemaailmalta

Torstai 5.5. klo 17–19
Matti Kalkamo, Heli Ryhänen, kuvanveistäjät: Taiteilijana residensseissä


Maksuttomat luennot pidetään kerran kuukaudessa torstaisin, paikkana on Hiekan taidemuseo, Pirkankatu 6. Luennot ovat suomeksi.

Ilmoittautuminen viimeistään kahta päivää ennen luentoa s-postitse kustaa@hiekantaidemuseo.fi  tai puh. (03) 212 3973 / Liisa Rintala, Hiekan taidemuseo

Lisätietoa Mikko Kalliolta: mikko.kallio@minedu.fi  040 419 7407

Ohjelma