Läänintaiteilija tutkii uskonnon ja taiteen suhdetta

Yleisötyön läänintaiteilija Hanna Korhonen kerää kokemuksia uskonnon suhteesta taiteeseen. Kokemuksia kerätään mm. kirjoituksin ja haastatteluin joulukuun 2013 loppuun asti

Tämä yleisötyö uskonnollisten teemojen parissa liittyy Paleltunut taivas -esitykseen, joka on ensi-illassa Seinäjoen kaupunginteatterin Verstasteatterissa tammikuussa 2014.

-Pohjanmaalla on monia erilaisia uskonnollisia liikkeitä. Näin ollen on varmasti monenlaisia kokemuksiakin, jotka ansaitsevat tulla kuulluiksi ja nähdyiksi. Tarkoitus on herättää pohdintaa ja keskustelua, kertoo yleisötyön läänintaiteilija Hanna Korhonen.

-Yleisötyön yksi tarkoitus on lisätä taiteilijoiden ymmärrystä erilaisista yleisöistä. Koska tällä seudulla on paljon uskonnollisen arvomaailman omaavia ihmisiä, on tarpeen käsitellä taiteen ja uskonnollisten yhteisöjen suhdetta.

Korhonen on työryhmineen kiinnostunut uskonnollisten yhteisöjen sisällä ilmenevästä positiivisesta voimasta kuin myös vallan väärinkäytöstä.

- Pohdimme mm. Tulisiko kaikilla olla oikeus uskoa haluamallaan tavalla? Mitä tapahtuu, jos valtaa käytetään uskonnollisessa yhteisössä väärin? Jos olisi olemassa ihanteellinen uskonyhteisö, niin millainen se olisi?

-Erityisenä mielenkiinnon kohteena on myös taiteen ja uskon/uskonnon suhde. Onko taide vaikuttanut uskoosi? Onko uskosi vaikuttanut suhtautumiseesi taiteeseen? Onko uskolla/uskonnolla jotain erityistä annettavaa taiteelle? Entä toisinpäin? kysyy Korhonen.

-Nyt etsitään vapaamuotoisia kirjoituksia. Ne voivat olla runoja, dialogin pätkiä tai tositapahtumiin perustuva kuvauksia. Niin ikään kaikki keholliset tuntemukset ja muistikuvat ovat kiinnostavia. Jos mieluummin soitat ja kerrot puhelimessa kokemuksistasi, niin sekin käy mainiosti, Korhonen kannustaa.

Yleisötyön kautta kerättyä materiaalia voidaan käyttää osana esitystä sellaisenaan tai muokattuina. Korhonen kuitenkin vakuuttaa, että saatuja haastatteluja ja kirjoituksia käsitellään luottamuksellisesti.

-Esityksessä ei mainita uskonliikkeitä tai henkilöitä nimeltä.
Kirjoituksia voi lähettää myös nimimerkillä.

Kirjoitukset voi toimittaa joko Korhoselle itselleen (os. Taiteen edistämiskeskus, Vaasantie 11, 60100 Seinäjoki) tai Seinäjoen seurakunnan kirkkoihin, joiden aulatiloissa on tekstejä varten palautuslaatikot joulukuun loppuun saakka.
Haastatteluihin voi ilmoittautua Hanna Korhoselle sähköpostitse hanna.korhonen@minedu.fi tai puhelimitse p. 029 533 0813.

Yleisöllä on myös mahdollisuus tulla luomaan teosta yhdessä työryhmän kanssa!

Yleisö on tervetullut keskustelemaan ja kommentoimaan työnalla olevia näyttämötapahtumia sekä valmistamaan uutta materiaalia teokseen yhdessä työryhmän kanssa. -Aiempaa kokemusta ei tarvita, innostaa Korhonen. Tapaamiset järjestetään 22. marraskuuta, 13. joulukuuta ja 10. tammikuuta Seinäjoen kaupunginteatterin Verstasteatterissa klo 18.30-20.

Avoimia harjoituksia!

Esityksen valmistumista voi tulla seuraamaan avoimiin harjoituksiin
3. ja 17. joulukuuta klo 19-20. Seinäjoen kaupunginteatterin Verstasteatteriin.

Paleltunut taivas –teoksen esitykset

Seinäjoella:  
pe 24.1.2014 (ensi-ilta)
to 30.1. klo 18.00 (HUOM kellonaika!)
la 1.2. klo 19.15
pe 7.2. klo 19.15
la 8.2. klo 19.15 Seinäjoen kaupunginteatterin Verstasteatterissa
(Alvar Aallon katu 12).

Helsingissä: pe 21.2. klo 19
la 22.2. klo 19 ja su 23.2.2014 klo 15.
Kekäläinen&Companyn Tilassa Kaapelitehtaalla
(Tallberginkatu 1 C, 4. krs, 00180 Helsinki).

Liput:
Seinäjoella: kaupunginteatterin lippumyymälä:
06-416 2600 /
myynti.teatteri@seinajoki.fi.

Helsingissä: 0295 330 813 / paleltunut.taivas@gmail.com

Lisätietoja

yleisötyön läänintaiteilija Hanna Korhonen
Taiteen edistämiskeskus, Vaasantie 11, 60100 Seinäjoki
Puh. 029 5330 813
hanna.korhonen@minedu.fi

 

www.seinajoenkaupunginteatteri.fi/ohjelmisto/paleltunut-taivas

www.facebook.com/events/410555212388360/?ref=ts&fref=ts