Pohjanmaan taidepalkinto Taidepaja Malaktalle

Pohjanmaan taidetoimikunta on myöntänyt vuoden 2013 taidepalkinnon Maalahdessa toimivalle Taidepaja Malaktalle. Palkinto on suuruudeltaan 3000 euroa ja se maksetaan veikkausvoittovaroista. Taidepalkinto jaetaan vuosittain ansioituneelle taidetoimikunnan toimialueen taiteilijalle tai taideyhteisölle taide-elämän edistämisestä.

Taiteilijapariskunta Ann-Maj Granstubb ja Jukka Rajala-Granstubb ovat kehittäneet vuodesta 2005 lähtien vanhasta meijeristä remontoidun Taidepaja Malaktan toimintaa. Monialaiseksi taiteilijayhteisöksi kehittynyt Malakta, on alueensa taide- ja kulttuurielämän säteilevä valopilkku. Galleria-, ateljee- ja konserttitoimintaa sisälleen kätkevä Taidepaja osoittaa esimerkillään, mitä pitkäjänteisellä ja määrätietoisella työllä voi saada aikaiseksi.

Merkittävät kulttuuriteot tehdään usein salavihkaa kentällä ja ovat Jukan ja ”Maijan” kaltaisten pioneerien sitkeän työn ansiota. Usko omaan asiaan, korkeatasoisuus ja sitkeys, niistä ovat pohjalaiset taiteilijatarinat tehty, sanoo taidetoimikunnan puheenjohtaja Eija-Irmeli Lahti. 

Pohjanmaan taidetoimikunta on Taiteen edistämiskeskuksen asiantuntijaelin, joka päättää muun muassa alueensa taidepalkinnoista. Palkintoa on jaettu vuodesta 1969 lähtien. Ensimmäisen taidepalkinnon sai professori Eero Nelimarkka.

Lisätietoja:
erityisasiantuntija Antti Huntus, p. 0295 330 810.