Vesa Varrela aloittaa Pirkanmaan visuaalisten taiteiden läänintaiteilijana

Taiteen edistämiskeskus (Taike) on valinnut taiteen maisterin, muotoilija Vesa Varrelan visuaalisten taiteiden läänintaiteilijaksi Pirkanmaalle kolmivuotiskaudeksi joka alkaa 1.1.2014. Hakijoita tehtävään oli 42.

Vesa Varrela on toiminut rehtorina, koulutusjohtajana ja yliopettajana Tampereen Taiteen ja viestinnän oppilaitoksessa, sittemmin Tampereen ammattikorkeakoulussa ja hänen tehtävänään oli opetus- ja näyttelytoimintaan liittyvän työn ohella oppilaitoksen kehittäminen ja sen toiminnan ja tilojen suunnittelu.  Hän on lisäksi toiminut pitkään Taideteollisen korkeakoulun opetus- ja asiantuntijatehtävissä ja mm. tiedekeskus Heurekan palveluksessa.

Varrela on näissä tehtävissä ja myöhemmin myös oman muotoilustudionsa kautta tehnyt yhteistyötä eri alojen taiteilijoiden ja muiden toimijoiden kanssa ja toteuttanut lukuisia taiteen projekteja kotimaassa ja ulkomailla. Hän on toiminut myös aktiivisena muotoilu- ja taideteollisuusalan sekä ympäristötaiteen järjestöissä sekä Pirkanmaalla että valtakunnallisesti.

Visuaalisen alan läänintaiteilijan tehtäviin Pirkanmaalla kuuluu erityisesti kuvataiteen ja muotoilun edistäminen ja hän on myös yhtenä toimijana Taiteen edistämiskeskuksen valtakunnallisessa julkisen taiteen prosenttiperiaatteen edistämistyössä. Vesa Varrelalla on myös julkisen taiteen parissa työskentelystä vankka kokemus.

”Läänintaiteilijoiden työ on nyt organisoitu entistä kiinteämmäksi osaksi koko Suomen kattavaa taiteen edistämistehtävää Taikessa.  Prosenttiperiaatteen edistäminen on yksi keskuksen valtakunnallisista painopisteistä”, toteaa Taiken johtaja Minna Sirnö.

Taiteen edistämiskeskus valitsee läänintaiteilijan kolmen vuoden määräajaksi. Tehtävät voivat olla valtakunnallisia, alueiden yhteisiä tai alueellisia. Vuonna 2014 keskuksella on 42 läänintaiteilijaa. Läänintaiteilijat työskentelevät taiteen edistämisen tehtävissä maan eri puolilla. Läänintaiteilijoiden työ rahoitetaan veikkausvoittovaroilla.

Lisätietoja:

Armas Ketonen, erityisasiantuntija
Taiteen edistämiskeskus
Pirkanmaan aluetoimipiste
Pyhäjärvenkatu 1 A, 33200 Tampere
p. 0295 330 840
armas.ketonen@minedu.fi

Eva-Maria Hakola, kehittämispäällikkö
Taiteen edistämiskeskus
p. 0295 330702
eva-maria.hakola@minedu.fi