Timo Heimonen sai Etelä-Savon taidepalkinnon

Etelä-Savon taidetoimikunta palkitsi mikkeliläisen kriitikko, YTM Timo Heimosen pitkästä, ansiokkaasta ja rakentavasta taidekritiikistä. Taidekasvatuspalkinnon sai Iloinen lapsikuoro ja kuoron valmentaja Leena Astikainen. Molemmat palkinnot ovat 4 500 euroa ja ne maksetaan veikkausvoittovaroista.

Toimikunta perusteli palkintoja seuraavasti:

Etelä-Savon taidetoimikunta palkitsee Kriitikko, YTM Timo Heimosen pitkästä, ansiokkaasta ja aina rakentavasti kirjoitetusta taidekritiikistä. Hän on työllään edesauttanut pitkäjänteisesti positiivisen taidepuheen syntymistä.

Etelä-Savon taidetoimikunta on keskustellut taidepuheen aikaansaamisesta, taiteen kritiikin kehittämisestä ja taiteen ja taidetyön ja sen tekijöiden tunnetuksi tekemisestä omalla toimialueellaan. Toimikunnan jakama palkinto on tunnustus ansiokkaasta ja positiivisesta työstä taiteen, sen tekijöiden ja kokijoiden vuoropuhelun aikaansaamisesta Etelä-Savossa.

Taidekasvatuspalkinto Iloiselle lapsikuorolle ja kuoron valmentajalle Leena Astikaiselle

Etelä-Savon taidetoimikunta palkitsee Iloisen lapsikuoron ja kuoron ohjaajan ja valmentajan Leena Astikaisen pitkästä, ansiokkaasta ja aina iloisesti etenevästä, lasta kunnioittavasta tavasta ohjata lapsia ja nuoria laulamaan.

Iloinen lapsikuoro on kohta 30-vuotisella työllään edesauttanut pitkäjänteisesti lasten itsensä tekemän kulttuurin syntymistä. Se on toiminut esimerkillisesti eri yhteistyötahojen kanssa rakentaen monipuolista säveltaiteen kuvaa lapsen ja nuoren maailmassa.

Toimikunnan jakama palkinto on tunnustus ansiokkaasta ja positiivisesta lasten kanssa tehdystä työstä Etelä-Savossa. Taiteeseen pitää kasvaa.

Etelä-Savon taidetoimikunta on Taiteen edistämiskeskuksen (Taike) asiantuntijaelin, joka päättää muun muassa alueensa taidepalkinnoista.

Lisätietoja:
erityisasiantuntija Riitta Moisander, p. 0295 330 920.