Tampereella tammikuussa kuoromusiikin kurssi

Mitä kuoronjohtajan päässä liikkuu? Miten hän kuuntelee, reagoi ja ohjaa kuoron sointia? Miten kuoro kuuntelee? Minkälaisia taitoja kuorolainen kehittää laulaessaan yhdessä muiden kanssa? Miten johtajan ja kuorolaisten vuorovaikutuksesta syntyy koskettavaa musisointia?

Tammikuussa 2014 Tampereella järjestetään pitkänlinjan kuoronjohtajan vetämä kaksiosainen Kuoromusiikkikurssi.

Kuoromusiikin kurssi kuoronjohtajille ja kuorolaulajille

la 18. ja su 19.1. klo 11–19 Pirkanmaan musiikkiopisto (Eteläpuisto 4, 33200 Tampere)
la 25.1. ja su 26.1. klo 11–19  Pirkanmaan musiikkiopisto
Kurssikonsertti su 26.1. klo 16 Pyynikkisali (F.E. Sillanpään katu 9, Pyynikintori, Tampere)

Kuoromusiikin lumoa -kurssin tavoitteena on antaa kurssilaisille kuva kuoroinstrumentin muodosta ja kehittymisestä. Kouluttajana toimii pitkänlinjan ammattilaiskuoronjohtaja Markus Yli-Jokipii. Osana kurssia kaikilla kuoronjohtajilla on mahdollisuus johtaa kurssilaisista koottua harjoituskuoroa ja päästä kokeilemaan korkeatasoinen kuoron kanssa työskentelemistä. Kurssilla käsitellään monipuolisesti kuoro-ohjelmistoa eri aikakausilta. Kurssin päätteeksi järjestetään kuorokonsertti, joka on avoin yleisölle.

Kurssin harjoituskuorona toimii tamperelainen kamarikuoro Näsin Ääni, joka toimii yhteistyössä Tampereen Musiikkiakatemian kanssa ja osallistuu TAMK Musiikin kuorojohtoluokan opiskelijoiden koulutukseen.

Kurssi on osallistujille maksuton. Kurssin järjestää Taiteen edistämiskeskuksen Pirkanmaan toimipiste yhteistyössä Pirkanmaan musiikkiopiston ja Näsin äänen kanssa.

Kouluttajana kuoronjohdon lehtori Markus Yli-Jokipii

Markus Yli-Jokipii on yksi Suomen tämän hetken kiinnostavimmista ammattilaiskuoronjohtajista. Hän toimii vakituisesti Kuninkaantien muusikoiden barokkiorkesterin ja kamarikuoron kapellimestarina sekä kamarikuoro Näsin Äänen taiteellisena johtajana. Keväällä 2012 Markus Yli-Jokipii valittiin Tampereen ammattikorkeakoulun kuoronjohdon lehtoriksi. Yli-Jokipii on julkaissut kaksi levyä.

Osallistumiskriteerit ja ilmoittautuminen

Kurssille voivat osallistua kaikki aiheesta kiinnostuneet laulajat, niin kuoronjohtajat kuin kuorolaisetkin. Kurssiopetus on ryhmäopetusta. Osallistujien odotetaan olevan paikalla koko kurssin ajan.

Kurssilaisilta edellytetään nuotinluku- ja stemmalaulutaitoa sekä hyvää musiikillista pohjaa. Musiikkitaustasta ja aiemmasta kuoronjohto- ja / tai kuorolaulukokemuksesta tulee kertoa lyhyesti ennakkoilmoittautumisen yhteydessä.

Ennakkoilmoittautumiset sähköpostitse 10.1.2014 mennessä: elina.orjatsalo@minedu.fi. Kurssille otetaan maksimissaan 10 osallistumiskriteerit täyttävää kuoronjohtajaa ja 20 kuorolaulajaa. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Lisätietoa Elina Orjatsalolta sähköpostitse tai puhelimitse 0295 330 844.