Marjo Heino aloittaa Satakunnan läänintaiteilijana

Taiteen edistämiskeskuksen uusi läänintaiteilija edistää taidetta osana rakennettua ympäristöä ja prosenttiperiaatetta Satakunnassa. Heinon kolmivuotinen toimikausi alkaa vuoden 2014 alussa.

 

Kuvataiteilija Marjo Heino on valmistunut Kuvataideakatemiasta kuvataiteen maisteriksi vuonna 1999 ja Taideteollisesta korkeakoulusta taiteen maisteriksi vuonna 2004. Heino on työskennellyt vuosina 2002–2006 Satakunnan taidetoimikunnan läänintaiteilijana ja sen jälkeen vapaana kuvataiteilijana ja kuvataidekasvatuksen opettajana.

 

Taiteen edistämiskeskus (Taike) valitsee läänintaiteilijan kolmen vuoden määräajaksi. Tehtävät voivat olla valtakunnallisia, alueiden yhteisiä tai alueellisia.

 

”Läänintaiteilijoiden työ on nyt organisoitu entistä kiinteämmäksi osaksi koko Suomen kattavaa taiteen edistämistehtävää Taikessa.  Prosenttiperiaatteen edistäminen on yksi keskuksen valtakunnallisista painopisteistä”, toteaa Taiken johtaja Minna Sirnö.

 

Vuonna 2014 keskuksella on 42 läänintaiteilijaa. Läänintaiteilijat työskentelevät taiteen edistämisen tehtävissä maan eri puolilla.  Läänintaiteilijoiden työ rahoitetaan veikkausvoittovaroista.

 

Lisätietoja:

Henri Terho
Erityisasiantuntija
Taiteen edistämiskeskus, Lounais-Suomen aluetoimipiste
p. 0295 330 901
henri.terho@minedu.fi

Eva-Maria Hakola
Kehittämispäällikkö
Taiteen edistämiskeskus
p. 0295 330 702
eva-maria.hakola@minedu.fi