Tittamari Marttinen aloittaa lastenkulttuurin läänintaiteilijana Varsinais-Suomessa

Taiteen edistämiskeskus on valinnut kirjailija Tittamari Marttisen lastenkulttuurin läänintaiteilijaksi Varsinais-Suomeen. Hänen tehtävänään on edistää lastenkulttuurin yleisötyötä ja kehittää alan verkostoja. Marttisen kolmivuotinen toimikausi alkaa vuoden 2014 alussa.

Tittamari Marttisella on monipuolinen kokemus kirjallisuuden ja lastenkulttuurin ammattilaisena. Hän on työskennellyt kirjailijan uransa lisäksi mm. lasten kirjallisuuslehti Vinskin päätoimittajana, kääntäjänä, kustannustoimittajana, toimituspäällikkönä, kouluttajana, lasten- ja nuortenkirjallisuuden asiantuntijana sekä tuottanut alan tapahtumia. Marttinen on kirjoittanut yli 70 lasten- ja nuortenkirjaa sekä tehnyt yli 200 kirjailijavierailua päiväkoteihin ja kouluihin. Lisäksi Marttisella on ollut lukuisia kirjallisuuden alan luottamustehtäviä.

Taiteen edistämiskeskus (Taike) valitsee läänintaiteilijan kolmen vuoden määräajaksi. Tehtävät voivat olla valtakunnallisia, alueiden yhteisiä tai alueellisia.

”Läänintaiteilijoiden työ on nyt organisoitu entistä kiinteämmäksi osaksi koko Suomen kattavaa taiteen edistämistehtävää Taikessa.  Lastenkulttuurin edistäminen on yksi keskuksen valtakunnallisista painopisteistä”, toteaa Taiken johtaja Minna Sirnö.

Vuonna 2014 keskuksella on 42 läänintaiteilijaa. Läänintaiteilijat työskentelevät taiteen edistämisen tehtävissä maan eri puolilla.  Läänintaiteilijoiden työ rahoitetaan veikkausvoittovaroista.


Lisätietoja:

Henri Terho
Erityisasiantuntija
Taiteen edistämiskeskus, Lounais-Suomen aluetoimipiste
p. 0295 330 901
henri.terho@minedu.fi

Eva-Maria Hakola
Kehittämispäällikkö
Taiteen edistämiskeskus
p. 0295 330 702
eva-maria.hakola@minedu.fi