Samuli Männistö aloittaa sirkustaiteen läänintaiteilijana Pohjois-Karjalassa

Taiteen edistämiskeskus on valinnut sirkustaiteilija Samuli Männistön sirkustaiteen läänintaiteilijaksi Pohjois-Karjalaan. Männistön kolmivuotinen toimikausi alkaa vuoden 2014 alussa.

Samuli Männistö on opiskellut sirkustaidetta Turun taiteen ja viestinnän oppilaitoksessa ja valmistunut teatteritaiteen maisteriksi Taideyliopistosta. Männistö on toiminut laaja-alaisesti sirkustaiteen kentällä esiintyjänä, ohjaajana, opettajana ja tapahtumien järjestäjänä. Sirkustaiteilijana Samuli Männistö tunnetaan omaperäisistä esityksistään, jotka yhdistävät vaikutteita aina nykyteatterista nukketeatteriin. Männistö on ollut perustamassa Sirkus Supiaista, joka pyrkii toiminnallaan kehittämään sirkusta taidemuotona järjestäen esityksiä, tapahtumia, työpajoja, leirejä ja yleisötyöprojekteja. Samuli Männistö on lisäksi toiminut sirkustaiteen ja -taitojen opettajana Turun ammattikorkeakoulussa sekä muissa oppilaitoksissa.

Sirkustaiteen läänintaiteilijan tehtävinä Pohjois-Karjalassa ovat sirkustaiteen toimintaedellytyksien edistäminen ja toimintojen juurruttaminen, esitys- ja kiertuetoiminnan kehittäminen, sirkustaiteen ja muiden taiteiden välisen yhteistyön edistäminen sekä sirkustaiteen harrastustoiminnan kehittäminen. Toimikauden aikana tehtäviä on mahdollista laajentaa usean alueen väliseksi tai valtakunnalliseksi.

”Läänintaiteilijoiden työ on nyt organisoitu entistä kiinteämmäksi osaksi koko Suomen kattavaa taiteen edistämistehtävää Taikessa.  Suomalainen sirkustaide on tällä hetkellä sekä kotimaassa että kansainvälisesti erittäin tunnettua ja tunnustettua. Nyt tehdyllä valinnalla vahvistamme sirkustaiteen asemaa osana suomalaisten arkea”, toteaa Taiken johtaja Minna Sirnö.

Taiteen edistämiskeskus valitsee läänintaiteilijan kolmen vuoden määräajaksi. Tehtävät voivat olla valtakunnallisia, alueiden yhteisiä tai alueellisia.  Vuonna 2014 keskuksella on 42 läänintaiteilijaa. Läänintaiteilijat työskentelevät taiteen edistämisen tehtävissä maan eri puolilla. Läänintaiteilijoiden työ rahoitetaan veikkausvoittovaroista.

Lisätietoja:
Hanna Susitaival
Erityisasiantuntija
Taiteen edistämiskeskus
Joensuun sivutoimipiste
p. 0295 330 910
hanna.susitaival@minedu.fi

Eva-Maria Hakola
Kehittämispäällikkö
Taiteen edistämiskeskus
p. 0295 330 702
eva-maria.hakola@minedu.fi