Kirsi Pitkänen aloittaa Keski-Suomen läänintaiteilijana

Taiteen edistämiskeskuksen visuaalisten taiteiden läänintaiteilija kehittää kaupunkikuvaa ja –ympäristöä sekä parantaa taiteilijoiden toimintaedellytyksiä Keski-Suomessa. Pitkäsen kolmivuotinen toimikausi alkaa vuoden 2014 alussa.

Kuvataiteilija Kirsi Pitkänen on valmistunut Kuopion Muotoiluakatemiasta vuonna 2004. Kirsi Pitkänen on toiminut valmistumisestaan lähtien päätoimisena kuvataiteilijana. Taiteessaan hän on keskittynyt pääasiassa käsitetaiteeseen, jota toteuttaa performansseina ja installaatioina. Taiteellisen työnsä ohella hän on toiminut luottamustehtävissä mm. Ars Liberan, Jyväskylän taiteilijaseuran ja Anti-festivaalin hallituksissa.

Taiteen edistämiskeskus (Taike) valitsee läänintaiteilijan kolmen vuoden määräajaksi. Tehtävät voivat olla valtakunnallisia, alueiden yhteisiä tai alueellisia.

”Läänintaiteilijoiden työ on nyt organisoitu entistä kiinteämmäksi osaksi koko Suomen kattavaa taiteen edistämistehtävää Taikessa.  Prosenttiperiaatteen edistäminen on yksi keskuksen valtakunnallisista painopisteistä”, toteaa Taiken johtaja Minna Sirnö.

Vuonna 2014 keskuksella on 42 läänintaiteilijaa. Läänintaiteilijat työskentelevät taiteen edistämisen tehtävissä maan eri puolilla.  Läänintaiteilijoiden työ rahoitetaan veikkausvoittovaroista.

Lisätietoja:
Sari Ilmola
Erityisasiantuntija
Taiteen edistämiskeskus
Keski-Suomen aluetoimipiste
p. 0295 330 836
sari.ilmola@minedu.fi

Eva-Maria Hakola
Kehittämispäällikkö
Taiteen edistämiskeskus
p. 0295 330 702
eva-maria.hakola@minedu.fi