Anu Muurinen aloittaa muotoilun ja arkkitehtuurin läänintaiteilijana Pohjois-Savossa

Taiteen edistämiskeskus on valinnut artenomi Anu Muurisen muotoilun ja arkkitehtuurin läänintaiteilijaksi Pohjois-Savoon. Muurisen kolmivuotinen toimikausi alkaa vuoden 2014 alussa.

Läänintaiteilijana Muurinen edistää oman alansa taidetta ja alueen muotoilijoiden ja arkkitehtien toimintamahdollisuuksia sekä verkottaa toimijoita yhteishankkeissa. Hän edistää myös julkisten taidehankintojen prosenttiperiaatetta muotoilun ja palvelumuotoilun keinoin yhteistyössä taiteilijoiden ja alueen kehittämiseen ja rakennussuunnitteluun liittyvien tahojen kanssa.

Anu Muurinen on Savonia ammattikorkeakoulusta / Kuopion muotoiluakatemiasta valmistunut artenomi. Hänellä on täydennyskoulutusta mallinnuksesta ja visualisoinnista sekä uusmedian tuottamisesta ja markkinoinnista Tampereen ammattikorkeakoulusta. Hän on toiminut muun muassa tuottajana ja toiminnanjohtajana Pirkanmaan muotoilu- ja taideteollisuusyhdistys Modus ry:ssä.

”Läänintaiteilijoiden työ on nyt organisoitu entistä kiinteämmäksi osaksi koko Suomen kattavaa taiteen edistämistehtävää Taikessa.  Prosenttiperiaatteen edistäminen on yksi keskuksen valtakunnallisista painopisteistä”, toteaa Taiken johtaja Minna Sirnö.

Vuonna 2014 Taiteen edistämiskeskuksella on 42 läänintaitelijaa. Läänintaiteilijat työskentelevät taiteen edistämisen tehtävissä maan eri puolilla. Läänintaiteilijoiden työ rahoitetaan veikkausvoittovaroilla.

Lisätietoja:
Mikael Karikoski
Erityisasiantuntija
Taiteen edistämiskeskus, Itä-Suomen aluetoimipiste
p. 0295 330 880
mikael.karikoski@minedu.fi

Eva-Maria Hakola
Kehittämispäällikkö
Taiteen edistämiskeskus
p. 0295 330 702
eva-maria.hakola@minedu.fi