Taina Laitinen aloittaa tuottaja-läänintaiteilijana Itä-Suomessa

Taiteen edistämiskeskus on valinnut MuM Taina Laitisen tuottaja-läänintaiteilijaksi Itä-Suomeen. Laitisen kolmivuotinen toimikausi alkaa vuoden 2014 alussa.

Taina Laitinen on valmistunut Sibelius-Akatemian taidehallinnon koulutusohjelmasta sekä Tampereen yliopistosta matkailu ja germaaninen filologia pääaineinaan. Vuodesta 2007 hän on työskennellyt Kuopio Festivals ry:llä tehtävänään kulttuuri- ja tapahtumapalveluiden tuottaminen eri toimijoille. Aiemmin Laitinen on toiminut Joroisten Musiikkipäivien toiminnanjohtajana ja eri tehtävissä Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalilla. Kulttuurihallinnon ja tapahtumatuotannon lisäksi Taina Laitisella on kokemusta kulttuurimatkailun kehittämishankkeista sekä yrittäjänä toimimisesta.  

Itä-Suomen tuottaja-läänintaiteilijan tehtävänä on taiteilijoiden ja muiden kulttuurialan toimijoiden välisen yhteistyön rakentaminen ja kehittäminen Etelä-Savossa, Pohjois-Karjalassa ja Pohjois-Savossa. Läänintaiteilija osallistuu taiteilijoiden työskentelymahdollisuuksien edistämiseen ja auttaa toimijoita rahoituksen hakemisessa. Työn tavoitteina on vahvistaa alueen toimijoita, laajentaa toimintamahdollisuuksia ja synnyttää uusia yhteistyökumppanuuksia.

”Läänintaiteilijoiden työ on nyt organisoitu entistä kiinteämmäksi osaksi koko Suomen kattavaa taiteen edistämistehtävää Taikessa.  Tuottaja-läänintaiteilija toteuttaa aluerajat ylittäen Taiken perustehtävää taiteilijoiden työskentelyedellytysten vahvistajana”, toteaa Taiken johtaja Minna Sirnö.

Vuonna 2014 Taiteen edistämiskeskuksella on 42 läänintaiteilijaa. Läänintaiteilijat työskentelevät taiteen edistämisen tehtävissä maan eri puolilla. Läänintaiteilijan työ rahoitetaan veikkausvoittovaroilla.

Lisätietoja:
Hanna Susitaival
Erityisasiantuntija
p. 0295 330910
hanna.susitaival@minedu.fi

Eva-Maria Hakola
Kehittämispäällikkö
p. 0295 330 702
eva-maria.hakola@minedu.fi