Sirkustaiteilija Antti Kulmalalle Varsinais-Suomen taidepalkinto

Varsinais-Suomen taidetoimikunta palkitsi Kulmalan hänen monipuolisesta työstään sirkustaiteilijana. Palkinto on 5 000 euroa ja se maksetaan veikkausvoittovaroista.

Antti Kulmala (s. 1980) on valmistunut vuonna 2005 Turun Taideakatemian sirkuslinjalta. Sen jälkeen hän on esiintynyt, ohjannut ja toiminut tuottajana oman SirkusUnioni-ryhmänsä esityksissä. SirkusUnionin kotinäyttämö Turussa on vuodesta 2009 lähtien ollut Barker-teatteri.

Kulmala on ollut tärkeä sosiaalisen sirkuksen menetelmien kehittäjä. Hän on ollut mukana valtakunnallisessa Vaikuttava sirkus -hankkeessa ja tehnyt sirkusesityksiä ja työpajoja mm. näkövammaisten lasten kanssa. Kulmala on myös toiminut laitoshoidossa olevien vanhusten tanssikummina ja Läntisen tanssin aluekeskuksen Kesäkulkurit-kiertueen esiintyjänä ja lasten työpajaohjaajana.

Sirkustaiteilijana Antti Kulmala on nähty niin akrobaatin, jonglöörin kuin tulitaiteilijan rooleissa. Hän on ollut mukana ArtTeatron Turun kulttuuripääkaupunkivuoteen tuottamassa Cirque Dracula -esityksessä, jossa hän esitti Doctor Zellon roolin. Sen lisäksi Kulmala on ollut mukana mm. Turun kaupunginteatterin ja Turun Nuoren Teatterin esityksissä.

Varsinais-Suomen taidetoimikunta on Taiteen edistämiskeskuksen (Taike) asiantuntijaelin, joka muun muassa päättää alueensa taidepalkinnoista. Toimikunnan jakama palkinto on tunnustus ansiokkaasta ja peräänantamattomasta työstä taiteen hyväksi Varsinais-Suomessa. Taidepalkintoja on jaettu vuodesta 1969 lähtien.

Lisätietoja:

Erityisasiantuntija Henri Terho
Taiteen edistämiskeskus
Lounais-Suomen aluetoimipiste
p. 0295 330 901

henri.terho@minedu.fi