Ilot, toiveet ja surut jaetaan

Ilot, toiveet ja surut jaetaan valokuvaesityksen ja rummutuksen voimalla! Nuorten yhteisötaiteellinen performanssi Lastenoikeuksien päivänä 20.11.2011 Dream Wall 2027 - miltä maailma näyttää vuonna 2027

Ilot, toiveet ja surut jaetaan valokuvaesityksen ja rummutuksen voimalla!         Nuorten yhteisötaiteellinen performanssi Lastenoikeuksien päivänä 20.11.2011  

Dream Wall 2027 - miltä maailma näyttää vuonna 2027    
 

Kotkan nuorisotoimi ja Langinkosken lukio ovat järjestäneet yhteistyössä nuorten yhteisötaideprojektin, Dream Wall. Mitä unelmia, toiveita tai uhkakuvia nuorilla on?  
 

Kuvataidepainotteisen Langinkosken lukion nykytaiteen työpajan opiskelijaryhmä ja kansainvälisten opiskelijoiden ryhmä on tuottanut nykytaiteen prosessin, jossa kuvataiteilija voi myös olla rumpali. Projektia on työstetty lokakuusta lähtien. Nykytaiteen ryhmästä koottiin kuvataiteen ja musiikin ydinryhmät, jotka ovat työstäneet projektia omalla tahollaan.
 

Yhteisötaideprosessilla voidaan osoittaa, kuinka luovan toiminnan kautta on mahdollista pohtia yhteiskunnallisia asioita sekä luoda hyvinvointia ja turvallisuutta suhteessa tulevaisuuteen ja siinä kohdattaviin asioihin. Paras ase lamaa ja syrjäytymistä vastaan on antaa valmiudet ja ilmaisuvälineet nuorille. Annamme mahdollisuuden luoda taiteesta ja kulttuurista hyvinvointia. Kun nämä nuoret ovat 30 vuotiaita Kymenlaakso voi jo paljon paremmin!
 Kuvataiteessa lähdettiin liikkeelle valokuvasta. Kuvattiin ympäristöä sen kauneutta ja rumuutta. Mukaan otettiin myös kuvia ihmisistä ja heidän tunteistaan. Miksattiin kuvia yhteen kokeillen. Kuvia tehdessä hahmottuivat erilaiset tulevaisuuden haavet ja pelot. Päällimmäisenä näyttäytyy ympäristön kauneus ja unelmien mahdollisuus. Kuvista muodostuu Dream circle -  neljälle kankaalle heijastettu piiri kuvia musiikkiryhmän ympärille. Jokaisessa projektorissa pyörii n. 40 kuvaa.

Projektiryhmä kokoontuu nuorisotalo Greippiin sunnuntaina 20.11. kello 12.00 alkaen toteuttamaan nykytaiteen projektin loppuperformanssia. Jokainen projektiin osallistuva nuori tuo mukanaan yhden tai kaksi kaveriaan ja näin joukko kasvaa ja tilanteeseen heittäydytään aidosti, improvisoiden yhdessä ystävien kanssa. Ilot, toiveet ja surut jaetaan valokuvaesityksen ja rummutuksen voimalla!
 

Kuvataiteen osion opetustunneista ja toteutuksesta vastaa Langinkosken luokion kuvaamataidon lehtori Marjut Siro, kitaransoittajia vetää Simo Sahari. Mukana on projektilaisten rumpuryhmä.  
 Kutsumme tiedotusvälineitä paikalle sunnuntaina 20.11. näkemään ja kokemaan yhteisen elämyksen syntyä. Ryhmä kokoontuu Kotkan nuorisotalo Greippiin kello 12.00 alkaen. Ensimmäinen harjoitus on noin kello 14.30.  

Nuorten performanssi toteutetaan nuorisotalo Greipissä 20.11. kello 16.00. Alueen nuoret ja asiasta kiinnostuneet voivat piipahtaa Greippiin katsomaan projektin loppuperformanssia kellon neljän aikaan, mutta tilan koon vuoksi yleisöä voidaan ottaa rajallinen määrä.  

LISÄTIETOJA
Marjut Siro, Langinkosken lukio kuvaamataidon lehtori, puh. 040 8305444

Patrik Ikäläinen, Kaakkois-Suomen taidetoimikunta tuottaja-läänintaiteilija, puh. 044 3554217, patrik.ikalainen@minedu.fi

Patrik Ikäläinen
Tuottaja-läänintaiteilija, Cultural Producer Regional Artist
Kaakkois-Suomen taidetoimikunta
Arts Council of Southeast Finland
tel. +358 (0)44 355 4217
patrik.ikalainen@minedu.fi
www.hanatkaakkoon.net