Taiteen valtionpalkinto mm. T.E.H.D.A.S. ry:lle

Tämänvuotiset taiteen valtionpalkinnot on myönnetty äänitaiteilija Simo Alitalolle, taiteilija Vesa-Matti Loirille ja T.E.H.D.A.S. ry:lle. Palkinnot ovat suuruudeltaan 15 000 euroa, ja ne jakoi kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki torstaina Helsingissä.

Taiteen keskustoimikunnan myöntämät taiteen valtionpalkinnot ovat tunnustuksia kolmen viimeksi kuluneen vuoden aikana tehdystä ansiokkaasta taiteellisesta työstä tai pitkäaikaisesta ja merkityksellisestä taiteellisesta toiminnasta.

T.E.H.D.A.S. ry on nuorten kuvataitelijoiden vuonna 2002 Kankaanpäässä perustama yhdistys, jonka tavoitteena on tarjota mahdollisimman monipuolisia taide-elämyksiä eri kulttuurialueiden välillä sekä tuoda taide lähelle kansaa.

T.E.H.D.A.S. ry, joka toimii sekä taiteilijaryhmänä että tuotanto-organisaationa, on vuosikymmenessä onnistunut pyrkimyksissään erinomaisesti tuomalla erityisesti performanssitaiteen rennosti osaksi jokapäiväistä elämää Porissa ja Tampereella. Vuodesta 2005 lähtien yhdistys on järjestänyt kansainvälisen ja kasvavan Perf -performanssifestivaalin Porissa ja vuodesta 2007 Porin juhlaviikot - paikallisemman performanssitapahtuman sekä Perfo!-klubin Tampereella 4-5 kertaa vuodessa. Tapahtumissa on vieraillut lukuisia kotimaisia ja kansainvälisiä performanssitaiteilijoita.

Näiden lisäksi yhdistyksellä on julkaisu- ja keskustelufoorumitoimintaa, ja se järjestää näyttelyitä, työpajoja ja pienempiä klubi-iltoja, joissa performanssin, kevyen musiikin, kuvataiteen ja teatterin tekijät ja yleisöt sekoittuvat. Yhteistyötä Tehdas ry tekee mm. Porin taidemuseon, Satakunnan Elävän Kuvan Keskuksen, Aalto yliopiston ja Ravintola Telakan kanssa.

T.E.H.D.A.S. ry on tinkimättömällä työllään noussut johtavaan asemaan suomalaisessa performanssikentässä, sillä on kansainvälistä arvoa ja näkyvyyttä ja sen merkitys yhteyksien ja mahdollisuuksien luojana Satakunnan ja Pirkanmaan kulttuurielämässä on huomattava.