Arttu Haapalainen aloitti läänintaiteilijana Pirkanmaalla

Taiteen edistämiskeskuksen (Taike) uuden läänintaiteilijan tehtävänä on vaikuttaa rakenteisiin, jotta taiteen ja taiteilijoiden mahdollisuudet vahvistaa yksilön ja yhteiskunnan hyvinvointia paranevat.

”Taiteen tekeminen erilaisissa ympäristöissä ja osana erilaisia yhteisöjä on kasvava trendi. Haluamme Taiken olevan vahvasti mukana tässä kehityksessä, ja pyrimme aktiivisesti yhteistyöhön tässä muiden rahoittajatahojen kanssa”, toteaa Taiken johtaja Minna Sirnö.

Teatteri-ilmaisun ohjaaja Arttu Haapalainen on valmistunut Stadia AMK:n esittävien taiteiden koulutusohjelmasta vuonna 2004. Hän suoritti samassa oppilaitoksessa myös ohjaajantyön erikoistumisopinnot vuonna 2007.

Haapalainen on toiminut Tutkivan teatterityön keskuksessa Tampereella soveltavan taiteen asiantuntijatehtävissä ja projektiassistenttina erityisesti taiteen hyvinvointivaikutuksia ja ammattiteattereiden yleisötyötä edistävissä EU-hankkeissa. Siinä yhteydessä hän on vastannut hankkeiden jalkautumisesta ja esitellyt soveltavan taiteen mahdollisuuksia hyvinvointialan päättäjille.

Haapalainen vastasi myös Tampereen Työväen Teatterin pilottiprojektista ja Työhyvinvointia teatterin keinoin -toimintamallin kehittämisestä. Hän on tehnyt yleisötyötä myös Kansallisoopperassa. Keväästä 2013 Haapalainen on toiminut tuottajana ja tekijänä kulttuuriosuuskunta Kiidossa, joka on tehnyt soveltavan taiteen projekteja hoiva- ja hoitoalalle, maahanmuuttajille ja muille kohderyhmille.

Arttu Haapalaisen kolmivuotinen kausi alkoi vuoden 2015 alussa ja hän tulee toimimaan yhteistyössä Taiken muiden läänintaiteilijoiden kanssa. Taiteen hyvinvointivaikutus tulee olemaan kolmen läänintaiteilijan työkenttää.

Taiteen edistämiskeskuksen (Taike) läänintaiteilijoiden tehtävät voivat olla alueellisia, alueiden yhteisiä tai valtakunnallisia. Läänintaiteilijoiden työ rahoitetaan veikkausvoittovaroista. Vuonna 2015 Taikella on 40 läänintaiteilijaa maan eri alueilla. Pirkanmaalle hakijoita oli yhteensä 51.

Lisätietoja:
Armas Ketonen
Erityisasiantuntija
Taiteen edistämiskeskus, Pirkanmaan aluetoimipiste
p.0295 330 840
armas.ketonen(at)minedu.fi

Eva-Maria Hakola
Kehittämispäällikkö
Taiteen edistämiskeskus
p. 0295 330 702
eva-maria.hakola(at)minedu.fi