Susanna Kolehmainen aloittaa läänintaiteilijana Etelä-Savossa


Taiteen edistämiskeskuksen (Taike) uusi läänintaiteilija edistää kirjailijoiden työtilaisuuksia ja aktivoi projekti- ja tapahtumatoimintaa Etelä-Savossa ja valtakunnallisesti. Hän myös vahvistaa Etelä-Savon kirjoittajayhdistysten ja alan toimijoiden yhteistyöverkostoja sekä kirjallisuutta osana lasten- ja nuortenkulttuuria.

”Etelä-Savon taidetoimikunta tunnisti tarpeen voimaannuttaa kirjallisuuden kenttää alueella, ja siksi Taike palkkasi kirjallisuuden läänintaiteilijan. Kirjan vuonna 2015 on hyvä muistaa, että kirjallisuus on taiteenlaji, jonka jokainen suomalainen tuntee ja tunnistaa”, toteaa Taiken johtaja Minna Sirnö.

Kulttuurituottaja ja toimittaja Susanna Kolehmainen on koulutukseltaan restonomi ja hänellä on myös kulttuurisihteerin tutkinto. Kolehmainen on työskennellyt vuosina 2004–2007 Etelä-Savon sanataiteen läänintaiteilija-tuottajana ja sen jälkeen kulttuurituottajana ja Ylen uutistoimittajana. Kolmivuotisen läänintaiteilijapestinsä hän aloittaa 19. tammikuuta.

Taiteen edistämiskeskuksen (Taike) läänintaiteilijoiden tehtävät voivat olla alueellisia, alueiden yhteisiä tai valtakunnallisia. Läänintaiteilijoiden työ rahoitetaan veikkausvoittovaroista. Vuonna 2015 Taikella on 40 läänintaiteilijaa maan eri alueilla. Etelä-Savoon hakijoita oli yhteensä 16.

Lisätietoja:
Mikael Karikoski
erityisasiantuntija
Taiteen edistämiskeskus, Itä-Suomen aluetoimipiste
p. 0295 330 880
mikael.karikoski@minedu.fi

Eva-Maria Hakola
kehittämispäällikkö
Taiteen edistämiskeskus
p. 0295 330 702
eva-maria.hakola@minedu.fi