Suvi Solkio aloittaa Varsinais-Suomen läänintaiteilijana

Taiteen edistämiskeskuksen uusi läänintaiteilija edistää yhteisötaidetta Varsinais-Suomessa. Solkion kolmivuotinen toimikausi alkaa vuoden 2015 alussa.

"Varsinais-Suomen alueella on tehty hyvää työtä soveltavan taiteen ja yhteisöllisten menetelmien parissa, ja toimikunta halusi jatkaa perinnettä, tällä kertaa nuorten ja nimenomaan erityistukea tarvitsevien nuorten kulttuurikompetenssin vahvistamiseksi. Toimikuntaa kuultuamme valitsimme läänintaiteilijan alaksi yhteisötaiteen, ja hakijoista Suvi Solkion koulutus ja työkokemus vastasivat parhaiten tarpeisiimme. Taike pitää tärkeänä erityisesti taiteilijoiden ja taidelaitosten yhteistyön lisäämistä lasten ja nuorten kanssa”, toteaa Taiken johtaja Minna Sirnö.

Yhteisötaiteen läänintaiteilija Taikella on jo ennestään Pohjois-Savossa.

Kuvataiteilija Suvi Solkio on valmistunut Tampereen ammattikorkeakoulusta vuonna 2001 ja suorittanut yhteisötaiteen erikoistumisopinnot Turun taideakatemiassa 2006–2007. Hän on toiminut yli kymmenen vuoden ajan yhteisötaiteen tehtävissä taiteilijana, tuottajana ja koordinaattorina. Solkio on tehnyt muun muassa asukkaiden aktivointiin ja kaupunginosien yhteisöllisyyteen tähtääviä monialaisia taideprojekteja.

Taiteen edistämiskeskuksen (Taike) läänintaiteilijoiden tehtävät voivat olla alueellisia, alueiden yhteisiä tai valtakunnallisia. Läänintaiteilijoiden työ rahoitetaan veikkausvoittovaroista. Vuonna 2015 Taikella on 40 läänintaiteilijaa maan eri alueilla. Varsinais-Suomeen hakijoita oli yhteensä 36.

Lisätietoja:

Henri Terho
Erityisasiantuntija
Taiteen edistämiskeskus, Lounais-Suomen aluetoimipiste
p. 0295 330 901
henri.terho@minedu.fi

Eva-Maria Hakola
Kehittämispäällikkö
Taiteen edistämiskeskus
p. 0295 330 702
eva-maria.hakola@minedu.fi