Reviirin teemana lasten- ja nuortenkirjallisuus

Uuden kirjallisuuden vuosikirja Reviiri julkaistaan vuonna 2015 jo 16. kerran. Tämänkertaisen Reviirin teemana on lasten- ja nuortenkirjallisuus. Etsimme mukaan lounaissuomalaisia kirjoittajia, joilla ei ole vielä omaa lapsille ja nuorille suunnattua julkaistua teosta. Reviirin toteuttaa Taiteen edistämiskeskuksen Lounais-Suomen toimipiste, ja se julkaistaan syksyllä 2015.

Reviiri on ollut monen kirjailijan ja kirjallisuusvaikuttajan ensimmäinen julkaisukanava. Vuosien varrella Reviiriin ovat ensiteoksensa kirjoittaneet mm. Riku Korhonen, Satu Manninen, Jenni Haukio, Tuukka Hautala, Reetta Niemelä ja Seppo Lahtinen. Yhteensä Reviirissä on debytoinut jo yli 250 kirjoittajaa.

Kirjoittajilta toivotaan tänä vuonna n. 5-10 sivun (10 000 – 20 000 merkkiä) mittaisia lapsille ja nuorille suunnattuja proosatekstejä. Liitä tekstisi mukaan esittely itsestäsi ja lähetä se 15. maaliskuuta mennessä osoitteeseen vstaide@minedu.fi.

Reviirin päätoimittaja on tänä vuonna lasten- ja nuortenkirjailija sekä lastenkulttuurin läänintaiteilija Tittamari Marttinen. Yhteistyössä päätoimittajan kanssa tekstien valinnasta ja toimitustyöstä vastaa asiantuntijoista koostuva toimituskunta.

Reviiriin valitut kirjoittajat saavat näkyvyyden lisäksi myös koulutusta, ja pääsevät hiomaan tekstejään yhdessä asiantuntijoiden kanssa. Nyt kannattaa siis tarttua haasteeseen ja ryhtyä kirjoittamaan!

Lisätietoja:
Läänintaiteilija Tittamari Marttinen
tittamari.marttinen@minedu.fi
p. 0295 330 903