Pauliina Lapio aloittaa Keski-Suomen läänintaiteilijana

Taiteen edistämiskeskuksen uusi läänintaiteilija edistää taiteilijoiden työllistymistä sosiaali- ja terveystoimen sektorille Keski-Suomessa. Läänintaiteilijan tehtävänä on vaikuttaa rakenteisiin, jotta taiteen ja taiteilijoiden mahdollisuudet vahvistaa yksilön ja yhteiskunnan hyvinvointia paranevat.

”Olemme Taikessa ottaneet alkaneen vuoden teemaksi Taide on lähellä. Lähellä olevaa taidetta edistetään tutustumalla taiteilijoiden arkeen ja tukemalla taiteilijoiden mahdollisuuksia työskennellä lähellämme ja saada työnsä tulokset koettavaksemme. Taiteella on merkittävä rooli hyvinvoinnissa, ja Keski-Suomeen saatiin nyt hyvä tämän asian promoottori, aivan kuten taidetoimikuntakin toivoi”, toteaa Taiken johtaja Minna Sirnö.
Pauliina Lapio on valmistunut Humakista kulttuurituottajaksi vuonna 2004. Lapio on työskennellyt Keski-Suomen Tanssin Keskuksessa tuottajana ja toiminnanjohtajana vuosina 2009–13. Sen jälkeen hän on työskennellyt Jyväskylän kaupungin kulttuuripalveluissa vastuualueenaan ikääntyneiden kulttuuripalvelut.
Pauliina Lapion kolmivuotinen kausi alkaa kevään 2015 aikana ja hän tulee toimimaan yhteistyössä Taiken muiden läänintaiteilijoiden kanssa.
Taiteen edistämiskeskuksen (Taike) läänintaiteilijoiden tehtävät voivat olla alueellisia, alueiden yhteisiä tai valtakunnallisia. Läänintaiteilijoiden työ rahoitetaan veikkausvoittovaroista. Vuonna 2015 Taikella on 40 läänintaiteilijaa maan eri alueilla. Keski-Suomeen hakijoita oli yhteensä 45.
Lisätietoja:

Sari Ilmola
Erityisasiantuntija
Taiteen edistämiskeskus, Keski-Suomen toimipiste
p. 0295 330 830
sari.ilmola@minedu.fi

Eva-Maria Hakola
Kehittämispäällikkö
Taiteen edistämiskeskus
p. 0295 330 702
eva-maria.hakola@minedu.fi