Porilaiset taidegalleriat yhteisessä esitteessä

Porissa toimii tusina taidetta esittelevää galleriaa tai näyttelytilaa, lisäksi erilaisia näyttelyitä on mm. kahviloissa. Uuteen esitteeseen on koottu Galleria 3h+k:n, P-gallerian ja Poriginal Gallerian kevään ohjelmat ja Porin keskustan galleriakartta. Esitettä saa omaksi näyttelypaikoista.

Porilaiset taidegalleriat tarjoavat ilmaisia, tasokkaita näyttelyitä. Nähtävää on sekä alueen omilta tekijöiltä että muualta Suomesta ja ulkomailta. Porin kuvataidekentästä voi olla ylpeä, näyttelyitä ja tapahtumia on jatkuvasti ja taiteilijaseurat toimivat hyvin aktiivisesti. Erilaisia taiteen lajeja kuten vaikkapa tulitaidetta, performanssia ja katutaidetta pääsee kokemaan säännöllisesti. Myös yllättäviä pop up -gallerioita pistetään pystyyn, kuten esimerkiksi juuri nyt Puuvilla kauppakeskuksen Ateljeessa. Vaikka kesä on näyttelyiden kukkamerta, niin talvenkin kestää parhaiten, kun vierailee välillä näyttelyssä.  

Hanki kotiisi taidetta: se pidentää tutkitusti elinikää ja antaa arkeen potkua.

Taidelainaamo! Sisustuspulmissa apua saa Porin taidelainaamosta. Lainaamo sijaitsee Pääkirjaston kahvilan yhteydessä. Voit vuokrata uniikkia, satakuntalaista taidetta kuukausimaksua vastaan. Kuukausivuokra on 10 % teoksen kokonaishinnasta.

Taidesatama.fi esittelee satakuntalaisia taiteentekijöitä netissä. Sivustolta löydät visuaalisten alojen ja muotoilun ammattitaiteilijoita teoksineen sekä maakunnan taiteilijayhdistykset, taidelainaamot, galleriat ja muut visuaalista kulttuuria tarjoavat paikat.

Galleriaoppaan on tuottanut Taiteen edistämiskeskuksen Porin toimipiste ja sen on koonnut ja taittanut kuvataiteilija Tea Söderlund. Esitettä saa gallerioista ja voit ladata sen pdf-tiedostona Galleriaopas (2 Mt).

Lisätietoa
läänintaiteilija Marjo Heino
p. 0295 330 822

marjo.heino@minedu.fi