Taiteilijoita haussa lähiöprojektiin

Suomen Setlementtiliiton Taide lähiöiden yhteisöllisyyden vahvistajana -projekti hakee taiteilijoita tekemään yhteisötaidetta kuudelle paikkakunnalle. Hanke toteutetaan yhteistyössä Taiteen edistämiskeskuksen Lounais-Suomen toimialueen kanssa.

Hakemamme taiteilija tai taiteilijayhteisö luo paikallisten asukkaiden kanssa taidetapahtuman tai taideteoksen, joka vahvistaa alueellista yhteisöllisyyttä ja moniarvoisuutta. Yhteistyön tuloksena syntyvä taideteko jää elämään yhteisössä joko teoksena, uutena toimintamuotona tai taltiointina.

Haemme jokaiselle paikkakunnalle yhteisötaiteen menetelmiin perehtynyttä taiteilijaa tai taiteilijayhteisöä, jolla voi olla visuaalisten alojen, esittävän taiteen, musiikin, sanataiteen tai muun taiteenalan osaamista. Kohdealueen paikallistuntemus ja kokemus yhteisötaiteen toteuttamisesta katsotaan eduksi.

Kohdepaikkakunnat ja asuinalueet, joilla taidetapahtuma tai teos tehdään:

  • Helsingin Kallio
  • Espoon Matinkylä
  • Hämeenlinna
  • Tampereen Hervanta
  • Vaasan Palosaari
  • Kemijärvi

Projektiin valittavat ammattitaiteilijat vastaavat yhteisötaideprojektin taiteellisesta sisällöstä, kohteeseen soveltuvasta menetelmästä sekä laativat raportin toiminnasta. Tapahtumat ja teokset ovat asukkaille maksuttomia ja tavoitteena on kaikissa kohteissa mahdollisimman laaja taiteen saavutettavuus. Työ alkaa sopimuksen mukaan kevään 2015 aikana, työskentelyjakso sijoittuu touko-syyskuulle 2015.

Projekti toteutetaan yhteistyössä Taiteen edistämiskeskuksen Lounais-Suomen aluetoimipisteen, Suomen Setlementtiliiton Uusi paikallisuus -hankkeen ja Yhdessä mukana -projektin sekä Kalliolan setlementtitalon ja asukastalo Kylämajan kanssa. Yksivuotisen projektin (2015) rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö.

Ks. tarkempi hakuilmoitus Suomen Setlementtiliiton www-sivuilta.

Lisätietoja

Suomen Setlementtiliitto:toimialajohtaja Helka Körkkö, helka.korkko@setlementti.fi, p. 050 586 3288

Taiteen edistämiskeskus: erityisasiantuntija Henri Terho, henri.terho@minedu.fi, p. 0295 330 901.