Sibelius Discovery Day Lontoossa käynnistää Alternative Sibelius -tapahtumasarjan

Sibelius Discovery Day valtaa Lontoon Barbican Centren ja konserttikeskuksena toimivan St Luke´s kirkon ensi sunnuntaina 15. maaliskuuta. Koko päivän kestävässä tapahtumassa kuullaan luentoja, paneelikeskusteluja, kamarimusiikkia ja päivän päätteeksi LSO:n esittämä Sibeliuksen 2. sinfonia.

Sibelius Discovery Day avaa koko vuoden jatkuvan Alternative Sibelius -tapahtumasarjan. Taiteen edistämiskeskuksen (Taike) yhteistyöhanke tukee suomalaisia säveltaiteilijoita, jotka esiintyvät yhdessä LSO:n muusikoiden kanssa. Päivän aikana kuullaan kantaesityksinä säveltäjä-basistin Lauri Porran uusia sovituksia Sibeliuksen harvemmin kuulluista lauluista.

Porran lisäksi päivässä ovat mukana laulaja Yona ja nuori lahtelainen kanteleensoittaja Viola Uotila. Aamupäivän paneelikeskustelun aiheena on Sibeliuksen merkitys tämän päivän Suomessa. Paneelissa ovat mukana muun muassa Sibeliuksen syntymäkoti -säätiön puheenjohtaja Erkki Korhonen ja Suomen Lontoon suurlähettiläs Pekka Huhtaniemi. Tapahtumassa nähdään kaakkoissuomalaisen mediataiteilijan Kai Kuntolan mediataideteos.

Vuoden 2015 aikana Englannissa ja Lahdessa on vuonna 2015 yhteensä kahdeksan Altenative Sibelius -tapahtumaa, joista jokainen sisältää uusia näkökulmia säveltäjämestarin tuotantoon. Lahden tapahtumat liittyvät syyskuun 2015 Sibelius-festivaaliin, jonka virallinen jatkoklubi kantaa nimeä Alternative Sibelius. Hanke huomioi myös perheiden pienimpiä ja järjestää muun muassa Lontoon merimieskirkolla lapsille suunnattuja työpajoja.

Muissa konserteissa esiintyvät muun muassa kitarataiteilijat Ismo Eskelinen ja Markus ”Marzi” Nyman, jazzpianistit Seppo Kantonen ja Kari Ikonen, laulajat Pia Freund ja Mia Simanainen, gambisti Mikko Perkola, harmonikansoittaja Niko Kumpuvaara sekä lontoolaisista huippumuusikoista koostuva Jani Pensola House Band.

Alternative Sibelius on Jean Sibeliuksen 150-vuotisjuhlavuoteen liittyvä suomalais-englantilainen hanke, jonka tavoitteena on lisätä maidemme taiteilijoiden välistä yhteistyötä sekä kehittää ja rakentaa keskinäisiä ammatillisia verkostoja. Taiken projektijohtajana toimii Hämeen säveltaiteen läänintaiteilija Jarmo Julkunen ja Englannin puolen taiteellisena asiantuntijana LSO:n suomalaistaustainen kontrabasisti Jani Pensola. Musiikin lisäksi hanke sisältää visuaalista taidetta ja designia, joista vastaavat muotoilun läänintaiteilijat Paula Susitaival ja Outi Turpeinen.

Tapahtumien tuottajina ovat olleet Lontoon merimieskirkko ja Taiteen edistämiskeskus (Taike) ja yhteistyökumppaneina London Symphony Orchestran (LSO) yleisötyön yksikkö LSO Discovery, Suomen Lontoon suurlähetystö, Englantilainen Finn-Guild ja ScanAdventures, Sinfonia Lahti, Lahden kaupunki, Helsingin kaupunginorkesteri sekä Lahden jazz- ja kansanmusiikki ry ja Metro Jazz club.

Tapahtumat esitellään ja päivitetään sivustolla: http://www.finnishchurch.org.uk/173-tulevat-tapahtumat

Hankkeen tiedotustilaisuus on 13.3.2015 Suomen Lontoon suurlähetystössä.

Lisätiedot:

Jarmo Julkunen
säveltaiteen läänintaiteilija
Taiteen edistämiskeskus
Palokunnankatu 4, 13200  Hämeenlinna
p. 0295 330 893
jarmo.julkunen@minedu.fi
www.taike.fi