Nukketeatterintekijöiden palkkasuositukset 2015 julkaistu

Nukketeatterintekijöiden palkkasuositukset 2015 on julkaistu. Turun Taideakatemiassa järjestetyssä julkistamistilaisuudessa pohdittiin alan palkkatasoa ja keikkahinnoittelua, pohjana ensimmäistä kertaa laaditut palkkasuositukset. Tilaisuuteen osallistui alan ammattilaisia eri puolilta Suomea sekä nukketeatterin opiskelijoita Turun Taideakatemiasta.

Viimeisen 10 vuoden aikana Suomeen on kehittynyt aktiivinen nukketeatteritaiteen freelancer-ammattilaisten kenttä, jollaista ei aiemmin ole ollut olemassa samassa vahvuudessa. Nukketeatteritaiteilijoiden palkkasuositukset koottiin erityisesti kentällä työskentelevien vapaiden taiteilijoiden, mutta myös muiden nukketeatterin ammattilaisten käyttöön. Suositukset pohjautuvat teatterialan työehtosopimuksiin, teatteri-ilmaisun ohjaajien palkkasuosituksiin ja teatterialan asiantuntijoiden lausuntoihin. Ne on luotu nukketeatteritaiteilijoiden ja sitä kautta koko taiteenlajin aseman edistämiseksi.

Suositukset laadittiin Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liiton, Taiteen edistämiskeskuksen ja Suomen Unima ry:n yhteistyönä. Kokoajina toimivat nukketeatterin läänintaiteilija Roosa Halme (Taike) ja nukketeatteritaiteilija Katja Kähkönen (Unima).

Nukketeatteritaiteilijoiden palkkasuositukset 2015 -vihko on saatavilla TeMen ja Suomen Uniman verkkosivuilla.

Lisätietoja

Nukketeatterin läänintaiteilija Roosa Halme
roosa.halme@minedu.fi