Taideyhteisö Äärelä Seinäjoella

Taideyhteisö Äärelä esittäytyy ensimmäisen kerran Poikkeustila-teoksien kautta Seinäjoella Poikkeustila-nimellä kulkevia teoksia nähdään Komiat karkelot -tapahtuman yhteydessä torstaina 16.4.2015. Teokset toteuttaa Seinäjoen uusi Taideyhteisö Äärelä ja ne tuottaa Seinäjoen kaupungin kulttuuripalvelut.

Poikkeustila pitää sisällään viisi erilaista, ammattilaisten toteuttamaa teosta, joilla halutaan virkistää ihmisten arkea yllätyksellisissä paikoissa kaupunkitilassa. Ohikulkijoilla on mahdollisuus osallistua teoksiin joko näkijöinä tai kokijoina tai sitten vain ohittaa teos ilman sen suurempaa huomiota. 
 
Yleisötyön läänintaiteilija Hanna Korhonen on ollut mukana suunnittelemassa tapahtumaa Seinäjoen kulttuuripalveluiden kanssa. Korhonen on myös ollut luomassa monitaiteellista Taideyhteisö Äärelää, jonka voi nähdä ensimmäisen kerran 16.4.2015 Poikkeustila-nimisessä kaupunkitaideteoksessa Seinäjoen keskustassa.
 
Taideyhteisö Äärelästä
Äärelä on Etelä-Pohjanmaalla asuvien eri alojen taiteilijoiden sekä kulttuurialan ammattilaisten vapaa ryhmittymä, joka perustettiin syksyllä 2014. Ajatus “taiteilijaperheestä” syntyi halusta tehdä yhteistyötä yli taiteen rajojen. Päämääränä on luoda alueelle uusi, joustava alusta monitaiteelliselle yhteistyölle. Vapaamuotoiseen ryhmittymään kuuluu nelisenkymmentä alueen taiteilijaa ja kulttuurin tekijää. Edelleen kaikki kiinnostuneet taide- ja kulttuurialan ammattilaiset ovat tervetulleita mukaan toimintaan. 
 
Ensimmäinen Poikkeustila järjestetään taideyhteisö Äärelän kanssa
Seinäjoen kaupungin kulttuuripalvelut pyysi ennen vuoden vaihdetta kaupunkitilaa ja ihmisiä ilahduttavia teosehdotuksia taideyhteisö Äärelältä. Kolme taiteilijaa ja kaksi taiteilijaryhmää tarttui haasteeseen ja heidän kanssaan aloitettiin teosten hiominen nykyiseen muotoonsa. Nimeksi muodostui Poikkeustila, joka kuvaa toimintaa tavallisesta poikkeavassa tilassa. Poikkeustila-nimeä tullaan käyttämään tulevaisuudessa muissakin kaupunkitilaa elävöittävissä tempauksissa.
 
www.seinajoki.fi/poikkeustila 
 
http://taideyhteisoaarela.fi/
 
Hanna Korhonen
Yleisötyön läänintaiteilija,
taideyhteisö Äärelän edustaja, 
p. 029 5330 813, hanna.korhonen@minedu.fi


 
Kirsi Kivisaari
Poikkeustilan tapahtumakoordinaattori
Seinäjoen kaupunki/ kulttuuripalvelut
050 585 4789, kirsi.kivisaari@seinajoki.fi