Nukketeatterilainaamo Porin kirjastoautossa ja nukketeatterikoulutusta lastentarhaopettajille

Porin kirjastoautosta on 18.5.2015 alkaen lainattavissa nukketeatterivälineistöä. Välineistö sisältää nukketeatterikirjallisuuden lisäksi varjoteatterisalkun ja käsinukkelaukun. Laina-aika välineistölle on kaksi viikkoa ja lainaamisen yhteydessä lainaaja saa tarkemmat ohjeet materiaalin käyttöä varten. Nukketeatterilainaamo on tarkoitettu lähinnä päiväkotien, koulujen ja palvelutalojen käyttöön.

Nukketeatterilainaamo on osa Taiteen edistämiskeskuksen läänintaiteilijahanketta ja toteutuu yhteistyössä Porin kaupunginkirjaston kanssa.

”Nukketeatterin mahdollisuuksia kirjasto- ja kasvatustyössä” -koulutus

Taiteen edistämiskeskus ja Porin kirjasto tarjoavat porilaisille lastentarhaopettajille ja kirjaston työntekijöille koulutuksen nukketeatterin käyttömahdollisuuksista kirjasto- ja kasvatustyössä.

Koulutus sisältää nukketeatterilainaamon materiaalien esittelyn ja niiden käyttöön liittyviä vinkkejä. Lisäksi koulutuksessa harjoitellaan satutuokioiden elävöittämistä nukkejen avulla ja saadaan vinkkejä erilaisten varjo- ja käsinukkejen rakentamiseen ja käyttöön.

Koulutuksen ohjaajana toimii nukketeatteritaiteilija Maiju Tainio, joka on valmistunut Turun Taideakatemian nukketeatterilinjalta vuonna 2008. Maijun laajaan työhistoriaan mahtuu nuken rakentamista, esiintymistä, ohjaamista ja työpajojen vetämisestä eri kohderyhmille. Lisätietoja Maijusta löytyy osoitteesta: http://www.auraofpuppets.com/tekijapankki/89-tekijat/159-tainio-maiju

Maksuton koulutus järjestetään maanantaina 11.5. klo 13–17 Porin kirjaston alakerran kokoustilassa. Koulutukseen mahtuu 20 osallistujaa ja paikat täyttyvät ilmoittautumisjärjestyksessä.

Lisätietoja koulutuksesta antaa ja ilmoittautumiset kerää projektikoordinaattori Taina Silkkola. Ilmoittautumisia pyydetään 4.5. mennessä osoitteeseen: taina.silkkola@gmail.com tai (mielellään tekstiviestillä) numeroon: 040-740 81 66.