Mysteeriavain-palkinto – kirjoituskilpailu varsinaissuomalaisille lapsille ja nuorille

Sinustako lasten- ja nuortenkirjallisuuden Sherlock Holmes? Kirjan vuoden 2015 kunniaksi Varsinais-Suomessa juhlitaan lapsia ja nuoria lukijoina ja kirjoittajina.

Kirjoita aiheesta Kirjan sankari, jota en unohda.

Mikä on paras lukemasi kirja, ja millainen on sen sankari? Miksi pidit siitä ja millaisia ajatuksia se sinussa herätti? Miksi tuo sankari on unohtumaton? Miksi kirja on huippu?

Kirjoituksesi voi olla muodoltaan tarina, kirje, runo, räppi, päiväkirjan lehti, essee, sarjakuva, näytelmä, minidekkari, kirja-arvostelu tai ihan mitä tahansa. Tyylilaji on vapaa, samoin pituus. Anna kirjoituksellesi otsikko. Voit kirjoittaa suomeksi tai ruotsiksi.

Liitä kirjoituksen mukaan nimesi, luokkasi, koulusi, sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi. Lähetä se osoitteella vstaide(at)minedu.fi viimeistään Aleksis Kiven päivänä 10.10.2015.

Kilpailussa on neljä sarjaa: 1.-2. –luokkalaiset, 3.-4. -luokkalaiset, 5.-6. -luokkalaiset ja yläkoululaiset. Joka sarjassa omaperäisin kirjoitus palkitaan Mysteeriavaimella.

 

Mysteeriavaimet jaetaan palkintogaalassa joulukuussa Turussa. Lisäksi koululaiset saavat kirjoja ja yllätyspalkintoja, mm. illallisen kirjailijan kanssa.

Lisätietoja:

Tittamari Marttinen, lastenkulttuurin läänintaiteilija – länskonstnär i barnkultur
tittamari.marttinen@minedu.fi
p. +358295 330 903