Keski-Suomen taidetoimikunnalta voi hakea tukea Taidelaitos Haihatuksessa työskentelyyn - hakuaika päättyy 31. tammikuuta

Joutsassa sijaitsevan Taidelaitos Haihatuksen Utopia-talossa aloitetaan residenssitoiminta vuoden 2012 alusta. Tavoitteena on tarjota resursseja työskentelyyn, rohkaista vuorovaikutusta taiteilijoiden ja taiteen eri alojen välillä sekä aktivoida haihatusyhteisön ja sen ympäristön taide-elämää. Keski-Suomen taidetoimikunnalta voi hakea tukea residenssityöskentelyyn.

Kertaluontoisesti toteutettava residenssituki liittyy läänintaiteilija Sari Ilmolan projektiin kehittää alueelle kulttuurisia sisältöjä, jotka palvelevat eri taiteen aloja ja alueen kulttuuripalveluiden monipuolistumista.

Residenssejä myönnetään 2 - 4 viikon ajaksi eri alojen taiteen ammattilaisille. Kestosta riippuen tuki myönnetään 3 - 6 hakijalle. Hakija voi olla keskisuomalainen, kotimainen ja ulkomainen taiteen ammattilainen.

Vuokraan sisältyy huone, työskentelytila tai harjoittelutila, vesi ja sähkö. Residenssihuoneet, 6kpl 17 - 23m2 sijaitsevat Utopian yläkerrassa ja niissä on jokaisessa oma pienoiskeittiö. WC- ja suihkutilat ovat yhteisissä tiloissa. Saman rakennuksen alemmissa kerroksissa on työskentely- ja harjoitustiloja 10 - 60m2. Käytettävissä on myös esiintymistilaa, näyttelytilaa, oleskelutilaa, sauna, ym. Samalla tontilla sijaitsevan Haihatustalon tilat ovat myös käytettävissä.

Lisätietoja Taidelaitos Haihatuksen sivuilta

Residenssituen arvo 550e/kuukausi ja 300e/2 viikkoa. Tuki maksetaan suoraan Haihatukselle.

Matka- ja elinkustannukset taiteilija maksaa itse.
 

Hakeminen

Hakuaika päättyy 31.01.2012.

Hakemus voi olla vapaamuotoinen, mutta sen tulee sisältää ansioluettelon, työsuunnitelman, toivomuksen residenssin ajankohdasta ja kestosta. Lisäksi residenssitaiteilijalta edellytetään yleisötyötä, joka toteutetaan residenssin aikana. Hakemukseen tuleekin liittää yleisötyösuunnitelma. Yleisötyö voi olla oman taiteenalan työpaja alueen asukkaille, avoimet harjoitukset, taiteilijavierailu koulussa tms.

Taiteilijavalinnat tekee läänintaiteilija Sari Ilmola.

Hakemukset ja tiedustelut Sari Ilmola puh 045 8713308 sari.ilmola@minedu.fi