Kahd8ksan ääntä -kirjailijakiertue kiertää Suomea

Kahd8ksan ääntä -kirjailijakiertueella 5.-12.5.2015 kirjailijat Jukka Behm, Mervi Heikkilä, Jyrki Heikkinen, Jorma Koski, Juha Kulmala, Miki Liukkonen, Aki Luostarinen sekä Markku Ropponen esiintyvät kirjallisuusklubeilla Rovaniemellä, Oulussa, Vaasassa, Jyväskylässä, Kuopiossa, Mikkelissä, Kouvolassa sekä Laitilassa. Lisäksi kahden kirjailijan kirjailijavierailuja järjestetään Oulussa, Jyväskylässä, Kuopiossa sekä Turussa.

Jukka Behm on Kouvolassa asuva kirjailija, jonka esikoisteos voitti Bonnierin Pohjoismaisen romaanikilpailun. Uusin teos on Intiaan sijoittuva dekkari Lahjoja norsujumalalle (Tammi, 2013).

Mervi Heikkilä on Seinäjoella asuva lasten- ja nuortenkirjailija, jonka uusin teon on nuortenkirja Louhen liitto (Haamu Kustannus, 2015). Heikkilä on LukuVarkaus-ehdokas.

Jyrki Heikkinen on Kuopiossa asuva kirjailija ja sarjakuvataiteilija. Heikkisen kuudes runokokoelma on Huilumusiikkia remontin taustalla (ntamo 2014).

Jorma Koski on Kemissä asuva kirjailija, jonka kahdeksas kirja on novellikokoelma Riekkomailla (Karisto, 2015).

Juha Kulmala on turkulainen runoilija, jonka runokokoelma Pompeijin iloiset päivät (Savukeidas) sai 2014 YLE:n Tanssiva karhu -runopalkinnon.

Miki Liukkonen on oululainen kirjailija, jonka romaani oli Runeberg-palkintoehdokkaana. Raivon historia -runokokoelma (WSOY, 2015) on Liukkosen neljäs teos.

Aki Luostarinen on pieksämäkeläinen kirjailija. Luostarinen on julkaissut 12 kirjaa, joista viimeisin on runokokoelma Ajan olo (WSOY, 2012).

Markku Ropponen asuu Jyväskylässä. Hänet tunnetaan parhaiten rikosromaaneistaan ja Otto Kuhala -sarjasta.

Kiertueen järjestää Taiteen edistämiskeskus. Yhteistyökumppaneita ovat WSOY, Tammi, Karisto, Savukeidas, Haamu Kustannus, ntamo, alueiden kirjailijayhdistykset sekä esiintymispaikat. Juontajina toimivat kirjallisuuden läänintaiteilijat. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy. Kiertue on osa Kirjan vuotta 2015.

Lisätietoja

 

kirjallisuuden läänintaiteilija Tuomo Heikkinen

Taiteen edistämiskeskuksen Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun aluetoimipiste

+358 295 330 863

tuomo.heikkinen@minedu.fi

http://kirjailijakiertue.blogspot.fi

www.taike.fi