Taideneuvoston kehittämisraha Näkyvä ilmastonmuutos – Visible Climate Change -kampanjalle

Taideneuvosto on jakanut 34 800 euroa kampanjaan, jossa ilmastonmuutosta tehdään näkyväksi elokuvan, tekstin ja valokuvan keinoin.

Kampanjan toteuttavat valokuvataiteen maisteriohjelmassa opintojaan jatkava Meela Leino ja uuden median taiteen maisteri José Jácome.  He tekevät ilmastonmuutosta näkyväksi henkilöprofiilien kautta. Päähenkilöinä on noin 30 asiantuntijaa, joita kuvataan eri puolilla Suomea.

Näkökulmina on muun muassa maanpuolustuksellinen varautuminen, maanviljelyn muutokset, allergia- ja tautitutkimus, geologia, kaavoitussuunnitelmat, hiukkastutkimus ja hyväntekeväisyysjärjestöjen ennakkosuunnitelmat.

Tarinoista tehdään elokuvan lisäksi lyhyitä videoita ja julisteita sosiaaliseen mediaan ja nettisivuille sekä kiertävä valokuvanäyttely.

”Taideneuvosto haluaa kampanjalla lisätä tietoisuutta ilmastonmuutoksen torjunnasta suuren yleisön ja päättäjien keskuudessa. Kannustamme näin uusia tahoja mukaan yhteisiin talkoisiin”, toteaa neuvoston puheenjohtaja Tiina Rosenberg.

Kampanja julkistetaan Taiteen edistämisen päivänä 1.12.2015.

Taideneuvosto sai määräaikaan mennessä 22 hakemusta.

Taideneuvosto päättää vuosittain kertaluontoisista avustuksista, joilla se tukee uusia tapoja osallistua taiteen keinoin yhteiskunnalliseen keskusteluun. Taideneuvosto päättää kehittämisrahan teeman ja kohteen vuosittain. Vuonna 2014 avustuksen sai Nuoren Voiman Liitto Taide2015 -hankkeeseen, johon liittyi YLEn kanssa yhteistyössä toteutettu #kulttuurinvälikysymys -kampanja.

Lisätietoja:
johtaja Minna Sirnö, Taiteen edistämiskeskus, p. 0295 330 719, minna.sirno@minedu.fi