Kuvataiteen päivä perjantaina 10.7.

Taiteilijoiden yhteisponnistuksella runsas kattaus kuvataidetta Raumalla pe 10.7. 2015 klo 9–22. Päivän kunniaksi voi nostaa lipun salkoon!

Tänä vuonna raumalaiset taiteilijat ovat yhteistuumin rakentaneet päivästä runsaan ja kiinnostavan. Tapahtumia on aamusta iltaan. Taidekierroksen avuksi saa uunituoreen kartan, jonka avulla paikat löytyvät helposti. Katsojalle tarjoutuu harvinaisia mahdollisuuksia tutustua useiden taiteilijoiden työhuoneisiin.

Ohjelmassa on lisäksi mm. näyttelyjen avajaisia, opastuskierroksia sekä monipuolista toimintaa akvarellimaalauksesta yhteisöllisiin kuvataidetyöpajoihin, ja tuoksujen keräämisestä aikuisten värityskirjastuokioon.

Yksittäisten kuvataiteilijoiden lisäksi mukana on useamman taiteilijan yhteisnäyttelyitä. Sepän talolla esiintyy runoilija Jonimatti Joutsijärvi klo 16.30.

Päivään kuuluu myös monenlaisia aktiviteetteja. Vanhalla kansalaisopistolla on ohjattua akvarellimaalausta ja Heikklän taidepihalla voi osallistua yhteisötaideteoksen tekoon. Myös Luotaamattomalla alueella Päivärannassa Nurmeksessa on toiminnallisia työpajoja.

Osa näyttelyistä kestää pitempään, osa on auki vain Kuvataiteen päivän ajan.

Työhuoneisiin ja gallerioihin on vapaa pääsy, osa aktiviteeteista on maksullisia.

Kuvataiteen päivää on vietetty vuodesta 2004 lähtien Helene Schjerfbeckin syntymäpäivänä  (1862-1946) Suomen Akvarellitaiteen yhdistyksen aloitteesta. Yhdistyksen tavoitteena on korostaa kuvataiteen merkitystä sekä vahvistaa sen arvostusta suomalaisessa kulttuurielämässä.

Kartan saa kaikista tapahtumapisteistä sekä useista kahviloista. Päivittyvät tiedot löytyvät Facebook-tapahtumasta https://www.facebook.com/events/450041171840518/ , http://www.sepantalo.fi/fi/ -sivustolta  ja useiden osallistujien  omilta nettisivuilta.

Kuvataiteen päivää koordinoi Taiteen edistämiskeskuksen Porin toimipiste ja Rauman kaupungin kulttuuripalvelut. Lisätietoja: Aura Jaakkola puh. 0295330820, aura.jaakkola@minedu.fi  tai läänintaiteilija Marjo Heino p. 044 5581240

Facebook: Kuvataiteen päivä Raumalla / Visual Arts' Day in Rauma