Hetkellinen veistos ja taiteen uusien muotojen päivä lauantaina 25.7. Isossakyrössä

Mono Colored Atmosphere, Klas Eriksson, Copenhagen Art Festival

Voimmeko antaa määritelmää ja arvoa näyttöhetken jälkeen kadonneelle taideteokselle? Jos teos jättää katsojan kaikkiin aisteihin muistijäljen, onko teos tällöin todella kadonnut vai muuttunut julkiseksi teokseksi, mitä katsojat kollektiivisesti kantavat mukanaan?

FORZA ROSA FLUFF
Ruotsalaistaiteilija Klas Erikssonin (s. 1976) Forza Rosa Fluff on julkisessa tilassa tapahtuva hetkellinen veistos, joka muuttaa kokemuksemme tutusta paikasta. Monumentaalisen, mutta aineettoman teoksen materiaalina käytetään värillistä savua. Teos tarjoaa yhteisöllisen kokemuksen, jossa tila otetaan hetkeksi haltuun fyysisiä jälkiä jättämättä.

Eriksson on aikaisemminkin esittänyt teoksiaan Pohjanmaalla. Viimeksi pari vuotta sitten nykytaideyhdistys Platformin taiteilijaresidenssin yhteydessä.

Forza Rosa Fluff esitetään lauantaina 25.7.2015 klo 17 Isossakyrössä, maatalouden Sirpistä Puimuriin
 -perinnetapahtuman yhteydessä. Esityspaikka on Perttilän siltatie Kyrö Distilleryn tislaamorakennuksen läheisyydessä.

TAIKEN TAITEEN UUSIEN MUOTOJEN PÄIVÄ
Esityksen jälkeen järjestetään keskustelutilaisuus taiteen uusista muodoista Kyrö Distilleryn ravintolassa. Tilaisuus avataan lyhyellä taiteilijan esittelyllä ja kyselytuokiolla.

Taiteen edistämiskeskus kutsuu taiteilijoita ja taiteesta kiinnostuneita osallistumaan keskustelutilaisuuteen taiteen uusista muodoista. Haluamme nostaa esille kysymyksiä aikasidonnaisesta taiteesta julkisen taiteen muotona, taiteen esittämisestä uusissa yhteyksissä ja ympäristöissä, ja yleisöstä osana taideteosta.

Teos ja keskustelutilaisuus toteutetaan yhteistyössä Taiteen edistämiskeskuksen Pohjanmaan aluetoimipisteen, nykytaideorganisaatio Checkpoint Helsingin ja Kyrö Distilleryn kanssa. Molempiin tapahtumiin on vapaa pääsy.

LISÄTIEDOT
Taiteen edistämiskeskus,
Pohjanmaan aluetoimipiste
Jimmy Pulli, pohjoismaisen yhteistyön läänintaiteilija
puh 0295 330 815, jimmy.pulli@minedu.fi

Antti Huntus, erityisasiantuntija,
puh 0295 330 810, antti.huntus@minedu.fi

Checkpoint Helsinki
www.checkpointhelsinki.org/teokset/forza-rosa-fluff

Kyrö Distillery
www.kyrodistillery.com

Klas Eriksson
www.klaseriksson.org