Pohjanmaan taidetoimikunta palkitsi Korsholman musiikkijuhlat

Pohjanmaan taidetoimikunta on 8.6.2009 pitämässään kokouksessa päättänyt myöntää vuoden 2009 taidepalkinnon Korsholman musiikkijuhlille. Palkinnon arvo on 4000 euroa.

Musikfestspelen Musiikkijuhlat Music Festival KORSHOLM on lähes kolmekymmentävuotisen toimintansa aikana ollut niin paikallisesti kuin myös valtakunnallisesti hyvin arvostettu ja pidetty tapahtuma. Vuosien aikana Korsholman musiikkijuhlat on saanut runsaan ja kansainvälisen yleisön. Taidetoimikunta haluaakin kiittää palkittua siitä, että sen yhtenä toimintalinjana on ollut konserttien helppo saatavuus ja läheisyys - musiikki on ihmistä varten!

Korsholman musiikkijuhlat on pitkäjänteisellä ja kunnianhimoisella toiminnallaan luonut osaltaan klassiselle musiikille merkittävän aseman myös pohjalaiseen musiikkihistoriaan. Pohjanmaan taidetoimikunta korostaakin myöntämisperusteluissaan Korsholman merkitystä maamme kamarimusiikkielämälle ja sen elinvoimaisuudelle.

Musiikkijuhlat on aina pohjannut ohjelmistonsa laadukkaaseen kamarimusiikin. Juhlaan kutsutut huipputaiteilijat ovat edustaneet niin kansallista kuin myös kansainvälistä tähtikaartia. Kansainvälisten taiteilijavierailujen lisäksi Korholma ei koskaan ole unohtanut oman alueemme musiikin ammattilaisia. Pohjalaiset muusikot ovat olleet aina tapahtuman selkäranka, heillä on ollut keskeinen ja näkyvä osa Musiikkijuhlien korkeatasoisessa ohjelmistossa.