Iiro Heikkilä aloittaa läänintaiteilijana Pirkanmaalla

Kolmen vuoden pestiin valittu läänintaiteilija vauhdittaa esittävien taiteiden freelancereiden työllistymistä.

Pirkanmaan taidetoimikunta on kantanut erityistä huolta maakunnan sirkustaiteen, tanssitaiteen ja näyttämötaiteen freelancereiden työmahdollisuuksista. Alan taiteilijoiden määrä on jatkuvasti kasvanut.

”Läänintaiteilijan työpanoksella pyrimme löytämään lisää keinoja ja uutta yhteistyötä, jotta taiteilijat voisivat työllistyä omassa maakunnassaan. Samalla pyrimme kasvattamaan esittävien taiteiden taidetarjontaa myös erityisryhmille ja Tampereen keskusseudun ulkopuolella asuville”, toteaa Taiteen edistämiskeskuksen johtaja Minna Sirnö.

Pirkanmaalla on viimeisen kymmenen vuoden aikana ollut esittävien taiteilijoiden läänintaiteilijoita näyttämötaiteen, tanssitaiteen ja musiikin aloilta. ”Tällä kertaa haluttiin laaja-alaista esittävän taiteen asiantuntemusta”, Sirnö jatkaa.

Sirkus- ja tanssitaiteilija Iiro Heikkilä on liikkeen ammattilainen, joka on toiminut sirkus-, tanssi- ja näyttämötaiteen taiteellisissa tehtävissä Helsingissä, Turussa ja Tampereella. Sirkuksen ja tanssin työpaja- ja opetustyö on vienyt häntä kotimaan koulutustehtävien lisäksi myös Ruotsiin ja Norjaan, jossa hän viimeksi toimi sirkuskoulun linjanjohtajana. Heikkilän hallitsemaan taiteen kirjoon kuuluu myös musiikki.

Heikkilä aloittaa työnsä 17. elokuuta 2015 ja tulee omalla asiantuntemuksellaan täydentämään nykyisten läänintaiteilijoiden työtä Pirkanmaalla tavoitteena taiteen saatavuuden ja saavutettavuuden lisääminen alueella. Juha Sipilän uuden hallituksen strategisessa hallitusohjelmassakin on tähän velvoittavia kirjauksia.

Taiteen edistämiskeskuksen (Taike) läänintaiteilijoiden tehtävät voivat olla alueellisia, alueiden yhteisiä tai valtakunnallisia. Läänintaiteilijoiden työ rahoitetaan veikkausvoittovaroista. Vuonna 2015 Taikella on 40 läänintaiteilijaa. Esittävien taiteiden läänintaiteilijan tehtävään oli 42 hakijaa.


Lisätietoja:

Armas Ketonen
Erityisasiantuntija
Taiteen edistämiskeskus, Pirkanmaan aluetoimipiste
p. 0295 330 840
armas.ketonen@minedu.fi

Minna Sirnö
Johtaja
Taiteen edistämiskeskus
p. 0295 330 719
minna.sirno@minedu.fi