Silminnäkijät-valokuvanäyttely Pohjanmaalla

Meeri Koutaniemen Silminnäkijät

Palkitun valokuvaaja Meeri Koutaniemen valokuvia on nähtävissä Pohjanmaalla elo-syyskuun aikana. Näyttely kiertää julkisissa tiloissa Vaasassa, Kokkolassa, Lapualla ja Seinäjoella ja sinne on vapaa pääsy.

Silminnäkijät-näyttelyssä on Meeri Koutaniemen WWF Suomelle ottamia valokuvia eksoottisesta ja hiljalleen muulle maailmalle avautuvasta Bhutanista. Näyttelyssä kansallispuistossa asuvat bhutanilaiset kertovat tarinansa kohtaamisistaan villieläinten kanssa. Yhteiseloon liittyy arvokkaita luontokokemuksia, mutta myös konflikteja.

Vaikka kuvissa olevat ihmiset kertovat kokemuksistaan, jotka ovat tapahtuneet kaukana Suomesta, ovat ongelmat ja ilon aiheet samanlaisia. Bhutanissa peurat, apinat, villisiat ja norsut tuottavat toimeentulo-ongelmia maanviljelijöille tallomalla ja tuhoamalla viljelyksiä. Lisäksi tiikerit ja karhut ovat hyökänneet ihmisten päälle. Silti ihmiset ovat löytäneet tapoja elää yhdessä luonnon kanssa.

Suuri osa suomalaisistakin elää edelleen lähellä luontoa, mutta suvaitsevaisuutemme villieläimiä kohtaan vaihtelee. Voisimmeko me suomalaisetkin löytää bhutanilaisten tapaan keinoja elää yhdessä luonnon kanssa?

SILMINNÄKIJÄT ­­- Tarinoita ihmisen ja luonnon kohtaamisesta Itä-Himalajalla -valokuvanäyttelyyn on vapaa pääsy. Näyttelykiertue toteutetaan yhteistyössä Taiteen edistämiskeskuksen Pohjanmaan aluetoimipisteen kanssa. Se on osa valokuvataiteen läänintaiteilija Jenni Latvan suurempaa kokonaisuutta, jossa valokuva tuodaan helpommin lähestyttäväksi ja saavutettavaksi ihmisten arjen keskelle. Samalla valokuvataide tukevoittaa jalansijaansa alueellamme. Valokuvanäyttelyä on tuettu ulkoministeriön kehitysyhteistyövaroin.

Näyttelyajankohdat ja -paikat:
Vaasan rautatieasema ti 11.8. - su 16.8. 
Avoinna ma - pe 5.10-19.40 | la 5.10-18.15 | su 6.20-19.40

Kokkolan kaupungintalo ti 18.8. - pe 28.8.
Avoinna ma - pe klo 7-17

Vanha Paukku, Pyhälahden valokuvaamomuseo, Lapua ti 1.9. - su 6.9. 
Avoinna ma - pe 11-19 | la - su 11-15

Seinäjoki Art and Design Week, Torikeskus, Seinäjoki ti 8.9. - su 13.9. 
Avoinna ma - la 8-21 | su 12-20

Lisätiedot:
Jenni Latva
Valokuvataiteen läänintaiteilija
puh. 029 5330 811
jenni.latva@minedu.fi