Sata kohtaamista Turun seudulla

Turun seudun kuntien kulttuuriverkoston teoskokonaisuus Sata kohtaamista tarkastelee satavuotiaan Suomen monimuotoisuutta yhteisötaiteen keinoin. Teoskokonaisuuden ytimessä on ajatus ihmisten välisestä ennakkoluulottomasta kohtaamisesta ja vuorovaikutuksen estetiikasta. Valitut teokset muodostavat yhdessä kokonaisuuden, joka esitetään Turun seudun kunnissa Suomen juhlavuoden 2017 aikana.

Teokset valitaan avoimen haun kautta, joka järjestetään ajalla 3.6.-31.8.2015. Hakemamme taiteilija, työryhmä tai yhdistys toteuttaa paikallisten ihmisten kanssa yhteisötaideteoksen, jonka lähtökohta on eri ihmisten ja ihmisryhmien välinen kohtaaminen ja vuoropuhelu. Kohderyhmää, tekniikkaa tai toteutustapaa ei ole rajattu. Teos voi toteutua eri paikallisyhteisöjen kanssa esimerkiksi visuaalisen tai esittävän taiteen, musiikin, ääni- tai sanataiteen keinoin. Teoksen on oltava dokumentoitavissa ja liitettävissä osaksi kokonaisuutta, jonka muoto päätetään yhdessä valittujen tekijöiden kanssa.

Mukaan valitaan 5-10 teosta, joita tullaan toistamaan eri kunnissa. Hakemukset tulee lähettää määräaikaan ma 31.8.2015 klo 16:00 mennessä sähköpostilla osoitteeseen satakohtaamista@gmail.com, suositeltava formaatti PDF, max. 10 Mt. Turun seudun kuntien kulttuuriverkoston edustajista ja yhteisötaiteen asiantuntijoista koostuva raati tekee valinnat syyskuun 2015 loppuun mennessä. 

Hakemuksessa tarvittavat tiedot:

  • Nimi ja yhteystiedot
  • Ansioluettelon tiivistelmä
  • Ehdotus:
  • Teoksen nimi, teosehdotus ja suunnitelma toteutustavasta
    • Toteutuspaikkakunnat, yksi tai useampi seuraavista: Turku, Kaarina, Raisio, Lieto, Naantali, Masku, Mynämäki, Paimio, Pöytyä, Aura, Nousiainen, Rusko ja Sauvo
    • Aikataulu: yhteisötaideteokset tulee toteuttaa pääasiassa vuoden 2016 aikana, kuitenkin kesään 2017 mennessä
    • Kokonaiskustannusarvio: valittujen teosten toteuttamiskustannuksia korvataan (ml. palkkiot sivukuluineen) 2000–4000 euroon asti. Lisäksi kunnat tukevat teosten toteutusta paikallisesti sopivien yhteisöjen kartoittamisessa sekä tarjoamalla tiloja käyttöön. 

Sata kohtaamista -kokonaisuuden toteuttavat yhteistyössä Turun seudun kuntien Oikeesti jotakin -kulttuuriverkosto ja Taiteen edistämiskeskus, Lounais-Suomen aluetoimipiste.

Lisätietoja:

Suvi Solkio
yhteisötaiteen läänintaiteilija
Taiteen edistämiskeskus / Lounais-Suomen aluetoimipiste
0295 330902, suvi.solkio@minedu.fi