NowHere Finland 2012 – mistä on kyse?

NowHere Finland on alueellisten taidetoimikuntien yhteinen, kahden vuoden välein järjestettävä muotoilunäyttely. Ensimmäinen NowHere Finland -muotoilunäyttely järjestettiin vuonna 2010 Seinäjoella. Järjestämisestä vastasi tuolloin Pohjanmaan taidetoimikunta yhteistyössä Hämeen, Kaakkois-Suomen, Lapin, Pirkanmaan, Pohjois-Karjalan, Satakunnan ja Varsinais-Suomen taidetoimikuntien kanssa.

 Nyt NowHere Finland saa jatkoa. Vuonna 2012 näyttelyn järjestämisessä ovat mukana kaikki alueelliset taidetoimikunnat, Taiteen keskustoimikunta ja Suomen käsityön museo. Näyttely kiertää Jyväskylässä, Suomen käsityön museossa 28.1.-13.5.2012, Savonlinnan maakuntamuseossa 15.6.-26.8.2012 ja Lahdessa Sibeliustalossa syyskuussa, tarkempi aika varmistuu myöhemmin.

Kiertävän näyttelyn lisäksi muotoilu näkyy verkossa. NowHere Finland 2012 julkaistaan myös verkkonäyttelynä. Verkkoon voidaan linkittää eri taidetoimikuntien alueilla tapahtuvat muotoilunäyttelyt ja -tapahtumat.

Haussa ympäristömyötäiset teokset ja teot

Vuonna 2012 NowHere Finland keskittyy ympäristömyötäiseen muotoiluun. Näyttelyyn on vapaa haku suomalaisille tai Suomessa asuville muotoilijoille. Näyttelyyn haetaan sekä teoksia että tekoja. Voit osallistua näyttelyyn myös pitämällä näyttelypaikassa työpajan, esitelmän tai vaikka työnäytöksen tai kirjoittamalla artikkelin.

Näyttelyyn ehdotettavien teosten ja tekojen tulee olla vuonna 2010 tai sen jälkeen valmistuneita. Teokset jurytetään niistä otettujen kuvien tai videoiden perusteella. Teoista toivomme lyhyttä kirjallista esittelyä, jota voit halutessasi täydentää esimerkiksi kuvilla tai videomateriaalilla. Näyttelyyn haetaan verkkolomakkeella. Hakulomake ja tarkemmat hakuohjeet julkaistaan tällä sivustolla (www.nowherefinland.fi) hakuajan alettua.

Hakuaika näyttelyyn alkaa 2.5. ja päättyy 31.8.2011.

Jokaisen alueellisen taidetoimikunnan alueelta näyttelyyn valitaan 1-3 tekijää. Näyttelyyn valittavat teokset ja teot ovat esillä myös NowHere Finland 2012 -verkkonäyttelyssä.

Tiedot näyttelyn jurystä julkaistaan www.nowherefinland.fi-sivustolla hakuajan alettua 2.5.2011.