Sanat, joiden välistä tihkuu toinen todellisuus – VOL.2 -keskustelucafé "Kieli, valta ja kolonisaatio"

"Olennaista on kohdata kieli, havahtua siihen kuinka se kontrolloi, avaa, piilottaa, suostuttelee, käskee, julistaa, kuiskii, ehdottelee tai ottaa haltuunsa. Olla valpas ja ihmetellä. Havahtua siihen kuinka nopeasti voi hotkaista uusia käsitteitä taiteen ja eri ympäristöjen rajapinnassa, liidellä sanojen kannattamana kysymättä mitä sana sisältää tai miksi se on otettu käyttöön. – Pysähdyn kuuntelemaan sanoja, joiden välistä tihkuu toinen todellisuus. Kieli liikehtii, se etsii yhteyttä lukijaan."

alustajana tanssija-tutkija Kirsi Heimonen
lauantaina 29.8.2015 klo 12-14
@ Kirjakahvila, Vanha Suurtori
Vapaa pääsy

Järjestyksessä kolmas VOL.2  -keskustelucafé keskittyy kielen paikkaan, sen valtaan ja vallattomuuteen yhteisöllisissä taidehankkeissa. Kuinka rahoittajat ohjaavat kielellä tiettyyn suuntaan, ja miten se heijastuu taiteilijan työhön eri ympäristöissä? Millainen on kirjoittajan ja kielen suhde? Miten suhtautua uusiin käsitteisiin taiteen ja eri ympäristöjen risteyskohdassa? Kuka kirjoittaa ja kuinka kirjoittaa tai puhua tapahtuneista hankkeista, jotta yhteys tapahtuneeseen olisi läsnä – vai tarvitaanko sitä?

Aiheeseen johdattaa tanssija-tutkija Kirsi Heimonen, joka tekee tällä hetkellä taiteellista tutkimusta hitaasta kävelystä vierailevana tutkijana Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa.

VOL2-sarjassa tarkastellaan yhteisötaiteen ajankohtaisia kysymyksiä ja aiheita keskusteluiden, luentojen ja työpajojen muodossa. Sarjan tuottaa Taiteen edistämiskeskuksen Lounais-Suomen aluetoimipiste yhteistyössä alueen taiteilijajärjestöjen kanssa. Lisätietoja: yhteisötaiteen läänintaiteilija Suvi Solkio, suvi.solkio@minedu.fi / www.yhteisotaidevol2.net